Uit de kast in de boom

Eindelijk, het is (bijna) kerst! Een tijd waarin familie bij elkaar komt, een boel eten, spelletjes, champagne, gezelligheid en….. de jaarlijkse verhitte familie discussie aan de dinertafel. Jijzelf leeft volop in 2020 en staat open voor homo-, bi-, trans-, a- en panseksualiteit, voor queers en voor iedereen die zich niet aan 1 gender wil of kan verbinden. Je hebt vrienden die onder de regenboogvlag vallen, of je valt daar zelf wellicht onder maar helaas maakt die ene oom of nicht hier ieder jaar weer domme en beledigende opmerkingen over. Om ruzie te voorkomen vermijd je dus gesprekken over dit thema, hoewel je er het liefst juist wel over zou beginnen. Eigenlijk vind je dat jij jouw familie moet laten weten waar jij voor staat en wil je hier op respectvolle wijze een gesprek over starten. Wat doe je?

Mylene, Libra en Gitte (18 & 17 jaar oud) herkennen dit probleem en zijn op zoek gegaan naar een laagdrempelige en leuke oplossing hiervoor. Ze wilden iets maken wat het makkelijker maakt om over diversiteit in seksualiteit en gender te beginnen, en wat tegelijkertijd ook kan dienen als middel om je loyaliteit te laten zien. 

Hun oplossing? Hang de uit-de-kast-in-de-boom-kerstbal in je kerstboom! De perfecte manier om te laten zien waar jij voor staat, of als mooie gespreksstarter met je familie dit jaar tijdens het kerstdiner. De uit-de-kast-in-de-boom-kerstbal is een mooi versierde kerstbal waar gekleurde linten, de regenboogkleuren en de kleur paars (paarse vrijdag) in schitteren. Deze kerstbal kun je ophangen in de boom, zodat je op laagdrempelige wijze kan laten zien dat je de LHBTIQ+ community steunt! 

Bol.com heeft 75 kerstballen gesponsord en de meiden hebben deze zelf gedecoreerd en uitgedeeld. Vandaag bij winkels, de bibliotheek en het gemeentehuis in Utrecht en morgen op middelbare scholen en MBO’s. Aan de kerstbal hangt ook een mooi label dat het doel van dit initiatief toelicht en meer informatie geeft. Tijdens het uitdelen gaan ze met mensen het gesprek aan over kerst, Paarse Vrijdag en GSA (Gender Sexuality Alliance), met als doel bij te dragen aan een fijne, tolerante kerst voor iedereen!

Deel dit via: