Heb jij ook een goed idee?

Hekkensluiters

Ben je onder de 26? Kom je uit Utrecht? Ben je een lekker creatief talent, en werkzaam of studerend in de design-industrie? Zou de wereld een stuk beter worden van jouw geniale ideeën maar wordt je nu (nog) niet gebeld? Dan daagt Luc jou uit om je aan te melden voor zijn online creative Covid-19 Hackathon: Hekkensluiters!

Na een lange lockdown periode gaat ook Utrecht langzaam van het slot. Kantoren gaan weer (deels) open, de terrassen stromen vol en het leven wordt weer opgepakt, op gepaste afstand dan… toch?

Die 1.5m blijkt soms knap lastig om aan te houden, zeker in het relatief kleine centrum van Utrecht. We komen bekenden tegen, maken een kleine uitzondering op de regel en voordat je het weet is het hek van de dam.
Een grote uitdaging dus, die 1.5m samenleving, die vraagt om creatieve oplossingen. Maar geen probleem; Utrecht zit barstensvol met jong creatief talent! En al dat talent komt samen op Hekkensluiters: de eerste Online Creative COVID Hackathon van Utrecht! 30 deelnemers zullen op 4 en 5 juli binnen twee dagen hun oplossingen aandragen voor een jury van experts en betrokken partijen in Utrecht (Gemeente Utrecht, Rabobank, lokale horeca, Design-experts).

Uit alle concepten worden 2 winnaars gekozen; zij ontvangen ieder €250 euro aan prijzengeld én krijgen de kans om hun idee voor te leggen aan een belangrijke stakeholder, zodat deze ook echt uitgevoerd kan gaan worden.

• • • AANMELDEN is noodzakelijk en kan tot 1 juli, als individu of team van max. 3 personen, via www.hekkensluiters.nl • • •

Deelname is inclusief:
» creative tools-pakket voor thuis
» lunches
» keuze uit 2 toffe opdrachten
» workshops en lectures van gerenommeerde (social) Design Experts
» de kans om €250,- te winnen en samen met stakeholders jouw concept echt te gaan realiseren!


Fase: uitvoering