Heb jij ook een goed idee?

Independent Fusion – Expo

Ik (Anouk Wennekes) geloof dat Utrecht meer creativiteit kan gebruiken en ruimte moet bieden voor projecten van creatievelingen die niet per se verbonden zijn aan kunstacademies. Als autonome maker ervaar ik zelf de struggles van het hebben van weinig connecties in de kunstscene, en dat het veel tijd en energie kost om deze connecties te vinden en te behouden. Er zijn genoeg andere makers die ook tegen dit probleem aanlopen en daarom wil ik Independent Fusion organiseren. Independent Fusion moet een kans creëren voor ons als autonome makers in de creatieve sector.

Expo voor autonome makers

Independent Fusion is een interdisciplinaire fashion expo met jonge, autonome,  Utrechtse makers. Door middel van een expositie van 4-7 dagen met een grote openingsborrel/netwerkevent creëren wij een event en ruimte waar makers en netwerk uit de creatieve sector samenkomen. Samen staan wij sterker. Independent Fusion zal plaatsvinden in een open ruimte in het centrum van Utrecht.  Het moet makkelijk bereikbaar zijn, laagdrempelig en open toegankelijk voor iedereen.

NOUKS

NOUKS is het kledingmerk dat ik gestart ben in corona tijd. Ik recycle oude en kapotte kleding tot nieuwe items en probeer de verschillende disciplines die ik leuk vind hierin samen te brengen. Ik heb zelf een achtergrond als danser en ik heb een dansopleiding gedaan, dat is waar mijn grootste doelgroep/connecties liggen en waar mijn liefde voor hiphop is begonnen. Ik kon mezelf daar ontwikkelen en ben ik in gaan zien dat ik niet 1 ding wil doen, dat het goed is om al mijn verschillende krachten samen te laten komen en dat is ook waar street culture om draait. Ik creëer nu mijn eigen pad zonder opleiding wat veel vrijheid geeft maar waar ik ook nadelen van ervaar door minder connecties te hebben in dit werkveld (fashion).

De kracht van de autonome maker

Het thema tijdens deze expositie is de kracht van het autonome maker laten zien, waarderen, highlighten en meer plek maken voor het zijn van een autonome maker. Ik wil een community creëren met de makers en onze passies samenbrengen en overbrengen aan het publiek. Independent fusion staat voor een samenkomst van onafhankelijke makers.


Resultaat: Autonome makers in hun kracht zetten
Fase: Realisatie