Heb jij ook een goed idee?

GET OUT! XL

Veel vraag en weinig aanbod, dat is de hiphop,trap en jersey (hip-hop+) scene in Utrecht. Voor de grote feesten en shows reizen we massaal naar Amsterdam of Rotterdam, maar hoe fijn zou het zijn als jouw geliefde feesten en artiesten dichtbij huis te vinden zijn? Utrecht heeft veel potentie, dat zien we in de evenementen, shows en feesten die er omtrent Hip-hop+ plaatsvinden, echter zijn deze evenementen schaars en meestal alleen appealing voor bepaalde groepen in de hip-Hop+ scene, terwijl deze veel groter is dan dat het lijkt. 

Het moet anders!

Ik ben Yosepha Bruinhart, ik ben al heel lang bekend met de Nederlandse en de Amerikaanse Hip-Hop+ scene. Na corona dacht ik dat het eindelijk tijd was dat ik uit kon gaan, de scene die ik van een afstand voor een lange tijd heb gevolgd en er onderzoek naar deed. Tot mijn verbazing hoorde ik steeds dat de feesten niet meer zijn wat ze waren, hoe de vraag steeds groter werd en het aanbod steeds kleiner. Andere genres werden populairder en hiphop viel een beetje weg, veel evenementen die na corona plaatsvonden waren commerciëler dan voorheen. Nu merk ik dat er steeds meer goede events bijkomen, wat goed is, alleen blijft de vraag groter dan het aanbod en daar wilde ik als Hip-Hop liefhebber een stokje voor steken.

De start

Daarom heb ik GET OUT! opgericht. GET OUT! is een clubnacht die een keer in de twee maanden wordt gehost in Club EKKO. Met GET OUT! hopen we je een ervaring te bieden die kwalitatief net zo sterk is als buiten de stad. Het unieke van GET OUT! is dat we de creativiteit in muziek willen stimuleren, zo heeft uiteindelijk iedereen wat wils. Onze DJ’s mengen onze genres van Hip-Hop, Trap en Jersey met andere genres zoals UKG, House, Baile Funk en elektronisch, zonder de harde beats en goeie vibes van het Hip-Hop te verliezen.

GET OUT! XL

Na 5 succesvolle edities van GET OUT! in de EKKO is het tijd voor iets nieuws. Met GET OUT! XL mengen we onze clubnacht met de vibe van een dagfestival. 2 podia met live-acts en onze oude vertrouwde sounds van de DJ’s, maar daarnaast bieden we ook verschillende pop-ups en activiteiten om als community dichter bij elkaar te komen. De pop-ups bestaan o.a. uit kleding, tooth gems en food. Zo bieden we dus meer dan alleen een dansfeest en laten we onze nacht kennis maken met de dag. Ook is het voor iedereen toegankelijk door middel van gratis tickets (RSVP).

Voor de community

Aan het eind van de dag zijn we een community. Of dat nou de Utrechtse community is of de Hip-Hop community, dat maakt niet uit. Het doel is om elkaar samen te brengen en om te laten zien dat wij dit ook in Utrecht kunnen. We laten mensen kennis maken met de unieke sounds en de mensen die er al wel bekend mee zijn laten we weer thuis voelen in onze vertrouwde omgeving. Zo verbinden we oud met nieuw. We bieden een event dicht bij huis, samen met o.a. Utrechtse artiesten, maar ook bekende uit de Nederlandse scene in z’n geheel. Precies waar GET-OUT! voor staat.


Fase: Draagvlak