Heb jij ook een goed idee?

Ramadan Actie 2024

De Ramadan is in de islam een heilige maand van inkeer, waarin tussen fajr en maghrib door vele gelovigen -voor zover zij daarvan niet vrijgesteld zijn – gevast wordt. Maar stel nou dat je niet kan vasten maar wel iets wilt betekenen voor jouw omgeving of naasten? Dan ga je natuurlijk zelf iets ondernemen en geef je terug aan jouw buurt. En dat is precies wat ik, Zahraa Alamari (20) ga doen.

Bijdragen op een andere manier

Ik zat vorig jaar zelf in de kantine van school en ik kon niet vasten vanwege gezondheidsproblemen. Ik wou op een andere manier kunnen bijdragen aan de Ramadan. In gesprek met vrienden bedachten we om geld in te zamelen en hiermee te koken voor mensen tijdens Ramadan. We hebben 200 mensen kunnen serveren en dit gaf een ontzettend fijn gevoel. Iedereen was zo dankbaar voor wat wij hadden gedaan. Helaas hebben we toen veel van het geld moeten besteden aan verpakkingsmaterialen en plastic en hebben we hier geen extra mensen blij mee kunnen maken. Dit moest anders en zo ben ik bij het idee gekomen om dit jaar eetmandjes samen te stellen en uit te delen.

Voedselpakketen

Met de Ramadan Actie 2024 delen wij voedselpakketten uit aan bewoners van het AZC in Utrecht. Deze voedselpakketen zorgen ervoor dat mensen die het minder breed hebben met behulp van dit pakket maaltijden kunnen bereiden tijdens de ramadan en voor het suikerfeest. In het voedselpakket zaten voornamelijk houdbaarheidsproducten zoals olie, rijst, brood, linzen, cola, kikkererwten, spaghetti, tomatenpuree, meel, seyam, ayran, bonen, suiker maar ook fruit.

Eetmandjes uitdelen

Op 9 april ben ik samen met 11 vrijwilligers aan de slag gegaan om alle mandjes samen te stellen, te sorteren en uit te delen. Voorafgaand hebben wij geïnventariseerd hoeveel families interesse hadden in een voedselpakket om te zorgen dat deze goed terecht kwamen. Het was zo mooi om te zien hoe alle bewoners reageerden op de pakketen. De glimlach, de dankbaarheid en weten dat je alle mensen hebt kunnen helpen geeft een goed gevoel. Ik ben blij dat ik tijdens deze ramadan ook weer iets hebt kunnen doen voor een ander.


Resultaat: voedselpakketen uitdelen aan bewoners op het AZC
Fase: gerealiseerd