Heb jij ook een goed idee?

Tricks & Throw ups

Leidsche Rijn, een levendige wijk bruisend van activiteiten voor alle leeftijden, miste toch een essentieel element. Een ontmoetingsplek voor jongeren. Als team van STAD zijn we vorige week naar Leidsche Rijn gegaan om te onderzoeken wat de bewoners echt nodig hebben en hoe we kunnen bijdragen aan het vervullen van die behoeften. Na gesprekken met jongeren werd het al snel duidelijk: er is een grote vraag naar een plek waar jongeren kunnen samenkomen, zich creatief kunnen uiten en gewoon plezier kunnen hebben.

Grafitti workshop

Tijdens dit unieke evenement krijgen jongeren de kans om deel te nemen aan een verrijkende graffiti workshop, onder leiding van een ervaren professionele tagger. Hier kunnen ze hun artistieke talenten ontdekken en ontwikkelen, terwijl ze zich laten inspireren door de kleurrijke wereld van straatkunst. Op verschillende grafittidoeken in het skatepark van Leidsche Rijn kunnen ze hun eigen ontwerpen tot leven brengen en zo een blijvende indruk achterlaten op hun gemeenschap.

Skate Jam

Terwijl de verf op de muren spat, kunnen jongeren zich ook uitleven tijdens onze Skate Jam, een energiek evenement waar ze kunnen leren skaten, nieuwe trucs kunnen uitproberen en hun skateboard vaardigheden kunnen verbeteren. 

Maar dat is nog niet alles! Tijdens het evenement worden er heerlijke hapjes en verfrissende drankjes uitgedeeld, zodat de deelnemers vol energie kunnen blijven en optimaal kunnen genieten van deze bijzondere dag. De sfeer wordt compleet gemaakt met de beste muziek op de achtergrond, waardoor een levendige en opwindende sfeer ontstaat.

Doel

Het doel van ons tricks and throwups is om een bruisende en inclusieve ruimte te creëren waar jongeren uit Leidsche Rijn elkaar kunnen ontmoeten, hun creativiteit kunnen uiten en nieuwe vaardigheden kunnen leren. We willen dit bereiken door middel van een graffiti workshop en een skate event, waarbij jongeren worden aangemoedigd om deel te nemen aan activiteiten die hen interesseren en inspireren.

Eindresultaat

Op 14 maart vond ons evenement “Tricks & Throwups” plaats, een opwindende dag vol creativiteit en actie. Het begon met een graffiti workshop, waar 15 enthousiaste deelnemers de kans kregen om hun eigen naam op hardbordplaatjes te tekenen. Na het afronden van hun werken mochten ze trots hun kunstwerk mee naar huis nemen.

Na de workshop ging het evenement verder met het skateam, waar ongeveer 50 deelnemers zich bij voegden, samen met 25 toeschouwers die volop genoten van de actie. De skateam sessies duurden tot 17:00 uur, gevuld met verbazingwekkende trucs en stunts.

De hoogtepunten van de dag waren ongetwijfeld de prijsuitreiking, waarbij de jury drie winnaars koos uit de deelnemers. Deze gelukkigen werden beloond met prijzen samengesteld door Skatestore Utrecht, waarmee ze hun talent en inzet bekroonden. Al met al was “Tricks & Throwups” een geslaagd evenement, waar creativiteit en sportiviteit hand in hand gingen.

Lees meer: Tricks & Throw ups
Thema: ideale buurt
Resultaat: Een bruisende en inclusieve ruimte creëren waar jongeren uit Leidsche Rijn elkaar kunnen ontmoeten, hun creativiteit kunnen uiten en nieuwe vaardigheden kunnen leren.
Fase: Concept