Heb jij ook een goed idee?

DJ.EP Releaseparty

Tegenwoordig draait veel muziek niet alleen om de muziek, maar ook om de persoon achter de muziek. Dit zie ik: Gianni, ook wel bekend als DJ.annie, veel voorkomen. Ik ben een beginnend artiest en wil een releaseparty organiseren om mijn eerste EP in te luiden en diepgang te geven in mijn artistieke werk. Zo kan ik een band opbouwen met mijn luisteraars. In maart wil ik mijn eerste EP uitbrengen genaamd “DJ.EP”, met daarop nummers in verschillende stijlen binnen hip/hop en rap. Dit doe ik omdat ik op zoek ben naar mijn sound. Tijdens de releaseparty neem ik de luisteraars en de bezoekers mee in een zoektocht naar mijn “sound”.

Luistersessie

Het wordt een luistersessie/optreden, waarbij ik een kleine uitleg geef per nummer wat mij inspiratie heeft gegeven en wat ik wil zeggen met het nummer. Het grootste aspect van het event is de sfeer. Ik wil een compacte, gezellige en open sfeer zodat mijn luisteraars zich verbonden voelen. De releaseparty is bedoeld voor vrienden, familie, liefhebbers van hiphop en iedereen die graag wil komen. Daarnaast ben ik van plan ook mensen uit de muziekindustrie uit te nodigen voor eventuele publiciteit.

De avond 

Welkom door host, uitdelen van welkomstdrankjes aan alle gasten en bezoekers. Gedurende de hele avond zal er een dj aanwezig zijn die op de achtergrond draait (behalve tijdens de luistersessie). In samenwerking met een videograaf en fotograaf brengen wij de avond in beeld. Wellicht worden opnames gebruikt voor een clipshoot. We zorgen voor een fotobooth, die zal bestaan uit een muur waar bezoekers zelf hun tags/doodles kunnen zetten. Wanneer dit mogelijk is zouden we graag drinken willen verstrekken aan bezoekers.

Doel

Met dit project wil ik mensen samenbrengen binnen de hip/hop gemeenschap, mensen die de passie voor muziek delen of het gewoon heel erg mooi vinden wat er gecreëerd wordt. Ook wil ik graag een stukje diepgang geven aan mijn muziek en rap/hiphop, omdat het vaak als eentonig of inspiratieloos beschreven wordt, terwijl dit voor mij totaal anders is. Natuurlijk vind ik het ook gewoon heel erg vet om een feest te organiseren waarbij er extra aandacht is voor wat ik gemaakt heb als DJ.annie.

Eindresultaat

Bij aankomst kregen de bezoekers een drankje aangeboden, gesponsord door Boot122. Ze werden toegelaten in de ruimte en konden zich vermaken met live muziek van een dj, airhockeytafel, basketball hoop of hiphop gerelateerde kunst aan de muren. De muziek viel in de smaak en het dak ging eraf. DJ.Annie heeft er weer wat trouwe fans bij.


Resultaat: Luistersessie en releaseparty organiseren
Fase: Afgerond