Heb jij ook een goed idee?

Go Green, Go Healthy

Met Go Green, Go Healthy willen wij jongeren inspireren om meer te bewegen en gezonder te eten. Wij (Nick en Michiel) merken dat jongeren te vaak nog onbewust zijn van de ongezonde keuzes die ze maken. Te snel wordt er gekozen voor de bus ipv de fiets of voor een frikandelbroodje ipv een banaan. Vanuit deze frustratie en omdat wij merken dat wij dit juist leuk en belangrijk vinden, is ‘Go Green, Go Healthy’ ontstaan.

Bewustwording

Met ‘Go Green, Go Healthy’ proberen wij jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met bewegen en gezond eten. Wij hopen andere jongeren te inspireren om ook wat bewuster te worden van hun gedrag en ze aanzetten in actie te komen. Go Green, Go Healthy dus!

Sporten

Tijdens Go Green, Go Healthy beginnen wij de dag met sporten en bewegen. Wij hebben gekozen voor de “urban” sporten Ken Jam en Bubbelbal. In teams zullen wij strijden voor de hoogste scores. Omdat de winter in aantocht is, zullen wij in samenwerking met .. deze sporten overdekt aanbieden.

Bezoek aan een moestuin

Na afloop van het sporten verplaatsen wij ons naar de lokale pluk en moestuin om de ingrediënten te verzamelen voor ons diner. Door met de jongeren de natuur in te gaan en te laten zien waar gezond eten vandaan komt, creëren we bewustwording van de omgeving en ook kunnen we laten zien hoe tof het is om bijvoorbeeld je eigen groentes te verbouwen en te kweken. Na een rondleiding door de moestuin waarin wij een boodschappenlijstje afwerken keren we terug naar het lokale buurthuis om hier gezamenlijk een gezonde maaltijd in elkaar te zetten.

Samen eten na een intensieve en leerzame dag mag hopelijk de kers op de taart zijn voor Go Green, Go Healthy.
Houd onze socials in de gaten voor de laaste info en nieuwtjes.


Resultaat: Jongeren leren gezonder te leven
Fase: Concept