Heb jij ook een goed idee?

CAELUM

CAELUM is een audiovisuele installatie die de zoektocht naar ons innerlijke zelf verkent en een ode brengt aan authenticiteit en eenheid tussen lichaam, geest en ziel. Het project stelt de vraag: “Bestaat er een hemel op aarde? En kunnen we onze eigen paradijs creëren?” 

CAELUM streeft naar een integratie van audio, video, licht en ruimtelijke ervaringen. De installatie combineert kunst en technologie op innovatieve wijze, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om actief deel te nemen aan de ervaring en zo een unieke en persoonlijke betekenis te creëren: een modern ritueel.

CAELUM moet een artistiek werk worden dat de grenzen van de realiteit en verbeelding doet vervagen. Het moet de  bezoekers uitnodigen de diepten van hun eigen geest te verkennen en een diepere verbinding te maken met zichzelf en de wereld om hen heen. 

Door een combinatie van meditatie, dans, geluid, geur, beeld en interactie willen we een nieuwe vorm van storytelling ontdekken.

CAELUM bevindt zich in de onderzoeksfase. Wanneer het onderzoek en de ontwikkeling is afgerond, beogen we CAELUM in 2024 in samenwerking met STAD Utrecht te lanceren voor publiek. Dit zal gebeuren in een avondvullend programma gevuld met audiovisuele kunst en live-performances.


Resultaat: Ode aan authenticiteit en eenheid tussen lichaam, geest en ziel.
Fase: Ontwikkelingsfase