Heb jij ook een goed idee?

Kamp Zekerheid

Onzekerheid. Wie heeft er geen last van? Jongeren groeien op in een samenleving waarin het lijkt dat iedereen succesvol, knap, slank, slim of rijk is. Dit is een beeld wat vooral wordt geschetst door de invloed van social media.
De onzekerheid die hierdoor ontstaat onder jongeren kan, wanneer er geen aandacht aan gegeven wordt, verergeren tot ernstigere problemen.

Om dit te voorkomen organiseren de stagiaires van STAD Leiden ‘Kamp Zekerheid’.

Kamp Zekerheid is een serie van bootcamp lessen op het Davinci College in Leiden. Tijdens de bootcamp gaan de leerlingen onder leiding van een militair aan de slag met zware oefeningen in teamverband. Want samen sta je sterk!
Zo leren de leerlingen dat ze sterker zijn dan ze denken én dat wanneer je het zwaar hebt er altijd iemand klaar staat om te helpen. Aan het eind van de bootcamp, als iedereen afgemat is, praten de leerlingen gezamenlijk over de onzekerheden die zij ervaren.

Thema: Fix The Gap
Fase: Voorbereidingsfase