(E)qualityHeb jij ook een goed idee?

Art in the Yard

Bier drinken in Duitsland, dat doe je in een Biergarten. En je opa en oma die kunst willen kijken in de buitenlucht? Juist, dat doen ze in een beeldentuin. Maar wat als je deze twee fenomenen weet te combineren op een manier die niet stoffig is en jongeren introduceert aan kunst? Precies, dat is vet! Dat is Art in the Yard.

Jamie Chen is 22 jaar en studeert Kunst en Economie aan de HKU in Utrecht. Al jaren ergert zij zich aan 2 dingen: Utrecht mist creatieve broedplekken waar jongeren terecht kunnen en ze mist de connectie tussen kunst en haar generatie. Om dit probleem te tackelen organiseert Jamie deze zomer de eerste editie van Art in the Yard organiseren. Art in the Yard word een 1-daags evenement waarin de traditionele biergarten zich mengt met moderne kunst uit Utrecht.

Art in the Yard is een evenement waarbij de traditionele biergarten en kunst elkaar ontmoeten. Het doel is dat vrienden bij elkaar komen op het terras om te genieten van een biertje en tegelijk kunnen genieten van de unieke en artistieke kunstprogrammering van Art in the Yard. Jamie vind het belangrijk dat een bezoek aan Art in the Yard als laagdrempelig word ervaren. “Ik wil dat jongeren op een subtiele manier toch in aanraking komen met kunst zonder daarbij te veel uit hun comfortzone te stappen.” Door gebruik te maken van een muzikaal programma naast de artistieke line-up zal er een gemoedelijke sfeer ontstaan waarin er ook ruimte is voor een borrel en een dansje.

Utrechtse makers

Jamie vind het belangrijk dat de kunstprogrammering van Art in the Yard volledig bestaat uit lokale artiesten en makers. Art in the Yard richt zich vooral op de doelgroep uit Utrecht en Jamie vind het belangrijk terug te kunnen geven aan de creatieven van de stad. Zij gelooft dat hier de kracht zit. Het doel van Art in the Yard is jongeren meer betrekken bij kunst en tegelijkertijd horecagelegenheden introduceren als nieuwe culturele vrijhaven in Utrecht.

More info soon!

Volg onze instagram voor meer informatie.


Fase: Concept