Heb jij ook een goed idee?

Disco Apenk(l)ooien

Weet je nog vroeger, de kriebels in je buik die je voelde toen je er in de gymzaal achter kwam dat jullie gingen apenkooien? En herinner je de kinderdisco nog? Waar jullie de pasjes van elk dansje kende? En stel je nou eens voor dat je voor 1 keer weer terug kon naar deze nostalgie… Met Disco Apenk(l)ooien kan dat!

Disco apenk(l)ooien is een avondcompetitie voor iedereen die weer even terug wil naar de nostalgie van de basisschool. Disco apenk(l)ooien is bedoeld voor jongeren, studenten en creatieven die wegens stress en drukte niet altijd de tijd vinden om te sporten of te ontspannen. Mensen die ernaar snakken weer even kind te kunnen zijn, weer te kunnen spelen, lachen, dansen en sporten(!) zonder verplichtingen.

Apenkooien met een twist

Net zoals elk potje apenkooien met teams heb je 2 tikkers die proberen de leden van het andere team “af te tikken”. Ieder persoon die getikt is blijft op die plek zitten. Als iedereen van 1 team is getikt is het spel afgelopen en heeft het overgebleven team gewonnen.

Echter heeft Disco Apenk(l)ooien een variatie met muziek. Net zoals in een echte kinderdisco is er een DJ die ons de hele avond zal verblijden met de leukste tunes. Speciaal is dat alle nummers die gelieerd zijn aan een dansje een soort extra spelelement zijn. Denk hierbij aan: WMCA, Kabouterdans, Macarena etc.

Het Doel

Jongeren Project begeleider van STAD Utrecht Femke aka Fred is de organisator van Disco Apenk(l)ooien. Het doel van Disco Apenk(l)ooien is het samenbrengen van jongeren die in Utrecht bijdragen aan het culturele draagvlak. STAD hoopt op deze manier de jongeren in contact te brengen met STAD (en Fred) en alles wat STAD te bieden heeft.

Aftermovie

Op 18 november 2023 vond het Disco Apenk(l)ooien toernooi plaats. Check de volledige aftermovie hieronder!


Fase: Afgerond