Heb jij ook een goed idee?

Blindly Free

Nederland bestaat 450 jaar, dit is een belangrijk moment om vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid te eren. Door het drukke dagelijkse leven vergeten we om stil te staan bij belangrijke momenten zoals deze. Daarom grijpen Kaylee, Danti, Zara & Paulien van STAD Utrecht deze kans om iets bijzonders te organiseren. Wij zetten Blindly Free op. Dit doen wij omdat we ervoor willen zorgen dat meer mensen stil gaan staan bij de dagelijkse vrijheden die we hebben.

Online Expositie

Tijdens BlindlyFree laten wij verschillende verhalen horen van mensen op straat, deze mensen vertellen wat over het onderwerp vrijheid met betrekking tot verleden, heden en toekomst. Deze fragmenten zullen erg contrasterend zijn en hebben als doel de bezoeker te confronteren met hun eigen onbewuste vrijheden. Op het online platform BlindlyFree zijn er verschillende video’s te vinden over vrijheid, maar er zijn ook verhalen te vinden over vrijheidsstrijders die je zijn voorgegaan.

De verhalen die geëxposeerd staan op de website zijn verzameld van mensen die wij op straat hebben gesproken. Alle antwoorden willen we live verzamelen om deze zo te kunnen gebruiken voor onze online expositie. Wat wij willen meegeven is dat veel mensen hier in Nederland vrij en veilig zijn, maar dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. 

Blind voor eigen vrijheden

Het doel van de expositie BlindlyFree is om de online bezoekers een ervaring mee te geven die ze aan het denken zetten. BlindlyFree moet een duidelijk contrast laten zien van de verschillen in vrijheden die wij al wel allemaal ervaren in 450 jaar Nederland. BlindlyFree gaat op 29-04-2023 online gelanceerd worden en zal in de stad Utrecht worden gevierd doormiddel van het uitdelen van witte veren voor de vrijheid.

Call to action

Wanneer de online bezoekers BlindlyFree verlaten, willen we ze niet met hun emoties achterlaten, maar hopen we dat ze een bericht achterlaten met hun bevindingen. Vanuit hier hopen wij op een call to action. Ons doel is om, mensen te laten doneren via ons platform voor het goede doel Amnesty International. Op deze manier kunnen de bezoekers wat met hun gedachten en als de behoefte er is ook wat doen voor een goed doel.

Op 29-04-2023 zijn wij de straat op gegaan ter vieren van de lancering van de website. Deze dag hebben wij 100 witte veren verspreid door Utrecht. Bij deze veer was een kaartje te vinden met een QR-code naar de website. De veer hebben wij uitgedeeld aan de mensen met de quote: Een veer voor de vrijheid!

Wij zijn erg tevreden met de uitkomst en hebben het idee impact te hebben gemaakt op de mensen die wij voor en achter de camera hebben gesproken. Hiermee hebben wij ons doel bereikt door mensen bewust te maken voor hun dagelijkse vrijheden.

Thema: 450jaarnl
Resultaat: Bewustwording creëren
Fase: Afgerond