Heb jij ook een goed idee?

Glow In The Dark Ball

Het thema waar de stagiaires van STAD Alkmaar, Anouar, Bibi en Erik deze periode mee aan de slag gaan is de ideale buurt. De afgelopen weken hebben zij het Young Leaders trainingsprogramma gevolgd. Het doel van Young Leaders is om jongeren meer in hun kracht te zetten en leren de ‘regie’ te nemen, over zichzelf en over hun project. In het laatste deel van de Young Leaders trainingen leerden zij om samen een nieuw activiteit te verzinnen en uit te voeren. De opdracht die zij hierbij meekregen is hoe betrekken jullie de buurt bij de activiteit die jullie gaan organiseren?

Bibi, Anouar en Erik zijn gaan brainstormen en kwamen met drie verschillende ideeën. Zij pitchen deze ideeen aan een jury en hieruit kwam het project Glow In The Dark Ball. Een hyper interactief voetbaltoernooi geheel in glow in the dark stijl. Uitgevoerd in de gymzaal van Oudorp. Met het initiatief willen zij verschillende jongeren uit de buurt bij elkaar brengen. Er wordt al veel gevoetbald, maar alleen door een bepaalde groep jongeren. Door er een vette twist aan te geven en het op verschillende niveau’s te organiseren, hopen wij een brede groep jongeren met elkaar in contact te brengen door samen te bewegen.

De stagiaires gaan de gymzaal helemaal donker maken en versieren met Glow in the Dark en vette lichten. Denk aan een glow in the dark bal en overal lichtgevende effecten. Tijdens het voetbal toernooi zal er ook een dj zijn die vette hits draait. Na het toernooi zal er een klein feestje zijn met gratis hapjes en drankjes uit allerlei verschillende culturen. Dit om ook de oudere richting het evenement te krijgen. Zij kunnen eerder natuurlijk ook al aansluiten om de teams te supporten.

Bekijk hier alvast de vette flyer die Anouar voor het project heeft ontworpen.

Resultaat: 
Fase: Bezig

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!

Thema: ideale buurt