Bij slacht thuisHeb jij ook een goed idee?

Bij Slacht Thuis

Markt

Wat is jouw ideale buurt? Wat wil je wel of niet in jouw buurt hebben? En hoe zou dit er dan uitzien? Dit was de opdracht waar wij mee aan de slag zijn gegaan. Om te onderzoeken waar de vraag vanuit de buurt lag, zijn wij de straat op gegaan om met buurtbewoners dit gesprek aan te gaan. Vanuit de vraag om de buurt en de bewoners beter te leren kennen is het concept Bij slacht thuis ontstaan. Een markt in het slachthuis podium waar ontmoeten centraal staat. 

Het idee

Deze markt geeft de mogelijkheid voor bewoners om hun eigen spullen te verkopen zoals kleding, sieraden etc. Daarnaast wordt er eten verkocht en vinden er optredens plaats. Aangezien ontmoeten centraal staat, zullen er gespreks briefjes op tafels liggen om de bezoekers inspiratie te geven om met elkaar in gesprek te gaan. Hiermee bevorderen wij de sociale cohesie van de buurt en stimuleren wij verbinding. 

Stempelen

Bezoekers krijgen bij de ingang een stempelkaart. Bij elk kraampje krijgen zij een stempel. Deze stempels zijn goed voor een grabbel uit een grabbelbox. Deze zijn verdeeld onder 2, 5, 7 en 10 stempels. Hoe meer stempels, hoe ‘duurder’ de prijs. Dit zullen kleine hebbedingetjes zijn en kleding met STAD logo erop ter promotie. 

19 maart

Bij slacht thuis vind plaats op 19 maart 2023 van 15:00 tot 20:00. Het zal een gezellige markt worden waar mensen zich thuis voelen en buren elkaar kunnen leren kennen.
Rockplein 6. Postcode: 2033 KK, Haarlem

Thema: ideale buurt