Heb jij ook een goed idee?

G.O.A.T.

G.O.A.T. staat voor Greatest Of All Time. Jongeren kregen via het project G.O.A.T. het gevoel dat zij de Greatest Of All Time zijn. Dit gaf rust en zelfvertrouwen bij de jongeren. Dit gevoel gaven we ze door jongeren het gevoel te geven dat ze yogaën tussen G.O.A.T.S. Hiermee bedoelden we niet topsporters zoals Lionel Messi of Michael Jordan, maar geiten.

Jongeren kwamen hierdoor op een speciale manier in aanraking met yoga. Yoga is een mooie manier om rust te brengen in je hoofd en in je lichaam. Wanneer jongeren hiermee in aanraking komen is het een goede opstap om hiermee zelf verder te gaan. Tijdens het yogaën kregen ze door middel van koptelefoons het gevoel dat ze tussen de geiten staan. De les vond plaats in een knusse binnenruimte en uit de koptelefoons kwam een rustgevend muziekje met dierengeluiden (waaronder het geluid wat geiten maken).

Om het G.O.A.T. gevoel bij jongeren te versterken gingen we na de yogales kort in gesprek over hun passies en interesses. Waar blinken de jongeren in uit en waar zouden ze verder nog veel mee willen doen.

Terwijl de jongeren bezig waren met de yogales werden ze omringt door natuur en dierengeluiden. Het was een beginnersles, wat voor veel plezier zorgde. De natuur is al leuk, maar de jongeren werden ook onderworpen aan iets wat ze nooit eerder gedaan hadden. Dit zorgde voor plezier bij de jongeren. Na de les gingen de jongeren een half uur in gesprek over hun passie. Dit gaf jongeren de mogelijkheid om na te denken over hoe ze zelf de G.O.A.T. kunnen worden.


Resultaat: Een super leuke dag waarna iedereen zich weer helemaal zen voelde!
Fase: Afgerond