Heb jij ook een goed idee?

Hutje Mutje

Opgehokt zitten in een bushokje is nog nooit zo fijn geweest.

Je staat te wachten op de bus, het regent en er hijgt een onbekend persoon in je nek. Niet echt de ideale reiservaring zou je zeggen. Daarom hebben wij het concept Hutje Mutje bedacht.

Wij zien de charme en functionaliteit van dit hokje wel en daarom willen we in ons project Hutje Mutje laten zien wat voor leuke interacties en positiviteit er kan ontstaan in een hokje. Ons doel is om een positieve en leuke sfeer te creëren voor de bezoekers. Zodat ze hun dag goed kunnen beginnen, starten of hun reis kunnen voortzetten. Hutje Mutje staan kan ook gezellig zijn. 

Het is bewezen dat mensen ontzettend blij worden van het krijgen van complimenten. Maar hoe pak je dat aan bij mensen die je niet kent en waar je toch dicht op staat. Wij hebben daar de oplossing voor. Planten groeien namelijk harder door het geluid van positief gepraat. We willen daarom een hoekje maken waar de bezoekers van het bushokje hun positiviteit kwijt kunnen aan de planten. Vervolgens krijgen ze als bedankje voor de gegeven liefde een warm drankje aangeboden. We willen daarnaast  het contact binnen de buurt versterken en daar vind het vraag/aanbod bord zijn rol. Hier kunnen mensen hulp bieden en om hulp vragen via het briefje wat in het publieke hokje komt te hangen. Denk bijvoorbeeld aan de vraag voor een oppas, hulp bij verhuizen of om te laten weten dat je op zoek bent naar personeel. 

We willen de reizigers niet tot last zijn, Hutje Mutje is klein maar fijn.

Thema: ideale buurt
Resultaat: De gezelligste wacht ervaring van Nederland
Fase: Voorbereidingen