Heb jij ook een goed idee?

Cover je oren!

Valse klanken in je (K)oor.

Heb jij ook altijd al willen zingen in een koor maar durf je niet omdat je geen zangtalent hebt?
Dan is nu je kans! STAD Utrecht organiseert een koor voor mensen zonder zangkwaliteiten in de binnenstad. De reden dat ze dit organiseren is om jongeren bij elkaar te brengen in de wijk. Jongeren luisteren graag muziek en het is een middel om samen te komen.

Bij de meeste koren in de buurt van Utrecht zijn het voornamelijk studenten vereniging koren, Mbo’ers kunnen niet terecht bij deze koren. De andere koren in de buurt zijn al snel voor 40+, en niet voor jongeren boven de 18.

Paulien (24), Zara (19) & Kaylee (24) van STAD Utrecht willen een koor organiseren voor jongeren die niet perse goed kunnen zingen maar die dit wel erg leuk vinden. Het koor draait niet om kwaliteit maar vooral om plezier. Leren in een veilige, respectvolle omgeving. Onder begeleiding van een musici vinden jullie samen een passende harmonie. Er worden covers gezongen in alle genres die er gewenst zijn.

Kaylee, Zara en Paulien organiseren een koor voor jongeren die niet kunnen zingen, en nieuwe mensen willen ontmoeten, maar die vooral van muziek houden. Dit organiseren ze omdat veel jongeren auditie moeten doen om bij een koor te komen en dat niet durven. Veel van de koren die bestaan kom je alleen binnen als je lid bent van een vereniging of als je 35+ bent. Dit kan anders volgens Kaylee, Zara en Paulien want alle jongeren hebben recht op plezier met muziek, ook al kan je niet toon houden. 

De doelgroep is alle jongeren in Utrecht en omstreken van de wijk die willen zingen maar niet perse kunnen zingen. Wij promoten dit in de wijk lombok maar ook op de sociale media kanalen. (Bijvoorbeeld: Video’s op tiktok waarin wij onze zangkunsten laten horen). Verder zullen wij promotie verspreiden via kroegen waar live muziek wordt gespeeld en in de bieb op de Neude.

Je komt langs een gebouw dat nog verlicht is, warme kleuren schijnen naar buiten. Waarschijnlijk hoor je al gezang vanuit de openstaande deur. Grote kans dat je zenuwachtig bent aangezien je denkt dat er toch mensen zullen zijn die wel kunnen zingen. Eenmaal binnen in de zaal wordt je overvallen met de warme sfeer die er in de zaal hangt. Ook merk je dat het geheel leuk klinkt maar dat de deelnemers apart allemaal geen geweldige stem hebben. Je wordt enthousiast ontvangen door de andere en voelt je gelijk een deel van het geheel. Gelijk ben je opgelucht en klaar om mee te zingen.

Op 20-03-2023 ging Cover je oren van start bij Teatro in Utrecht. Het was een muzikale avond vol zang ontwikkelingen, valse klanken maar vooral heel veel gezelligheid. Wij hebben erg ons best gedaan om iedereen op zijn gemak te stelen en dat is gelukt! Iedereen heeft meegezongen en wellicht volgt er nog een tweede editie. Wij kijken terug op een geweldige avond. 

Thema: ideale buurt
Resultaat: Een koor voor mensen die niet kunnen zingen
Fase: Afgerond