Heb jij ook een goed idee?

DETR81T

Laten we eens terugkijken naar de 80’s in Detroit. Ooit stond Detroit bekend om zijn enorme autofabrieken en was het dé futuristische metropool van Amerika. Maar toen verloor het helaas zijn glans en werd het een vervallen stad. De jeugd zocht naar een uitlaatklep, een ontsnapping. En laat nou net de clubscene hen dat bieden. Dit zien we hedendaags nog steeds. Jongeren en jongvolwassenen willen ontspannen, feesten, aan hun zorgen ontsnappen… Oftewel, gewoon genieten van het leven. 

Senna, die ook tot een van de jongvolwassenen behoort, zit momenteel in haar laatste jaar van de opleiding Evenementenorganisatie en heeft al geholpen op heel wat evenementen zoals Milkshake, DGTL en ook ADE. Zij werkt graag op festivals en met name festivals waar Techno/Tech house muziek wordt gedraaid. Alle bezoekers komen daar om te genieten van de muziek en zich erin mee te laten nemen, maar ook vanwege het sociale aspect. Je maakt snel nieuwe vrienden/contacten en het respect en acceptatie om wie je bent zie je altijd terugkomen op dit soort festivals en in de community.

Een eigen evenement organiseren is iets wat Senna erg graag wil realiseren. Dit zal haar eerste eigen, Techno/Tech house, evenement zijn en daarom wilt ze dit ook organiseren voor een community waarbij de energie goed voelt. Er zijn al zoveel Techno evenementen te vinden in binnen- en buitenland, waardoor het zijn roots kan verliezen. Dit is precies wat Senna met DETR81T wil herpakken. Wij gaan weer terug naar de roots van Techno-muziek, wat betekent; terug naar Detroit in de 80’s. 1981 was pas echt het jaar waarin Techno bekend werd, met name door The Belleville Three. Daarom heet het evenement DETR81T.

DETR81T zal eind 2023 plaatsvinden te Utrecht. Er gaan vette opkomende DJ’s draaien die het evenement tot zijn recht brengen. Zodra DETR81T reclame gaat maken gaat ook de kaartverkoop van start. Dit wordt overigens geen standaard ticketverkoop… Het moment wanneer de bezoekers een kaartje kopen ontvangen zij direct een code waarmee ze hun persoonlijke codewoord kunnen kraken. Hierdoor bouw je voorafgaand van DETR81T al spanning op en zijn de bezoekers benieuwd waarvoor ze dit nodig zullen hebben. Dit codewoord hebben zij namelijk nodig zodra ze binnen komen op de locatie. De bezoekers lopen niet direct de zaal in, maar komen binnen bij een totaal ‘andere’ setting. Het is dezelfde opzet als een speakeasy bar, waardoor je een mysterieus effect creëert, maar mensen wel benieuwd zijn naar wat ze kunnen verwachten.

In dit geval komen de bezoekers binnen bij een oude telefooncel. De telefooncel had je namelijk nog in de 80’s en waren vaak doelwit van vandalen. Dit draagt bij aan de huisstijl van DETR81T, want de zaal is ingericht als een verlaten gebouw. De telefoon daarbinnen gaat af, waardoor hij/zij de telefoon opneemt en zijn codewoord door kan geven. Zodra hij binnen wordt gelaten loopt de bezoeker door de gang waar hij de muziek al een beetje kan horen, maar nog niks kan zien behalve een zwarte gang, neon licht en rook van een rookmachine. Hierdoor wordt de spanning naar een vet Techno event al groter.

Zodra de bezoeker binnenkomt ziet hij geweldige DJ’s de lekkerste nummers draaien, mensen die genieten van het moment, rook van de rookmachine en lichteffecten in een zaal die volledig is ingericht in een setting van een verlaten gebouw. In deze zaal is er ook een chill area waar mensen foto’s kunnen maken met een wegwerpcamera. Hierdoor worden alle leuke momenten vastgelegd en blijven we in de huisstijl, namelijk de jaren 80. Als ook de kleine details, zoals zo’n wegwerpcamera, meegenomen worden in de huisstijl zorgt dat voor een compleet en unieke ervaring van DETR81T.

Kortom, adem de jaren 80-sfeer in en geniet zoals de jeugd van Detroit dat vroeger ook deed. Een uniek event die trouw blijft aan de roots van de technoscene. Daar wil je absoluut bij zijn, dus grijp je kans!


Resultaat: Party die je mee terug neemt naar de roots van techno muziek: Detroit.
Fase: Concept fase