Heb jij ook een goed idee?

ROOMTUUR

ROOMTUUR is, zoals de naam al weggeeft, is een tour langs culturen. Sub-culturen in dit geval! Tijdens dit event konden jongeren zich langs inspirerende ruimtes wijden die waren ingericht in Hip-Hop, Punk, Disco & Hippie sferen. Doormiddel van video, muziek en een quiz werden bezoekers geprikkeld om meer te weten te komen over de bovenstaande sub-culturen uit het verleden. Wat zijn de lessen die we kunnen trekken uit deze groepen mensen? Welke boodschappen wilden zij uitdragen? En zijn sub-culturen uit het verleden nog steeds relevant? Kom er achter tijdens ROOMTUUR!

Project 
ROOMTUUR is all about subculturen. Tijdens het event, wat op 10 & 11 februari plaatsvond bij cultuurpodium Wibar, werden op een speelse en laagdrempelige manier Hip-Hop, Punkers, Hippies en Disco getoond aan de hand van video’s uit het verleden. De bezoekers kregen een ongecensureerd kijkje in hoe het er toen aan toe ging en worden daarmee ook geconfronteerd met de foutieve stereotypes die vaak over deze subculturen gedacht worden.

Promotie
De doelgroep van ROOMTUUR is jongeren van 18 t/m 26 jaar. Uiteraard konden personen ouder dan 26 ook gewoon deelnemen. Omdat het event plaatsvind in de Wibar zal het grootste gedeelte van de bezoekers uit Wibar bezoekers bestaan. Deze jongeren waren al op de locatie als het evenement plaatsvind, hierdoor hoefde er minder actief gepromoot te worden. Daarnaast werd er ook via verschillende social media kanalen gepromoot, zodat mensen op de hoogte waren dat het event plaatsvond. Hiervoor is een serie gave content ontworpen.

Doel
Het doel van ROOMTUUR is jongeren kennis te laten maken met de sub-culturen uit het verleden. Zo willen wij de boodschap meegeven dat er wijze lessen te leren zijn van deze sub-culturen.

Data & locatie
10 februari 15:00 – 23:00
11 februari 15:00 – 05:00

Wibar
Willem Barentzsstraat 39, Leiden

Social Media:
https://www.instagram.com/room.tuur/

Thema: cultuurparticipatie
Resultaat: Meer kennis over sub-culturen
Fase: Afgerond