Heb jij ook een goed idee?

CONCEPT – DAILY DIFFERENCE

De Daily Difference is een shortmovie over het leven van jonge mantelzorgers.
Die zijn er namelijk een stuk meer dan je zou denken!
Het project wordt gerealiseerd worden STAD Leiden. Daarnaast zullen een aantal mensen die gespecialiseerd zijn in films of video’s ons helpen bij het realiseren van ons project. Zo kunnen we een zeer pakkende film maken.

Het concept
De hele short film gaat over een dag uit het leven van de mantelzorger en stukjes uit de dag van een persoon die geen mantelzorger is. De film begint met de dag van de mantelzorger die naar zijn oma gaat om te helpen.
In sommige delen van de video zal het beeld in tweeën gesplitst worden.
In het tweede deel van het scherm zie je dan een de persoon die geen mantelzorger is om het contrast duidelijk te maken. Tegen het einde van de film fietst de mantelzorger langs het andere personage die met vrienden het gezellig heeft, waardoor 2 scenes samenkomen en het besef van hoe het is om mantelzorger zijn binnenkomt bij de kijker.
Wanneer hij thuis is ziet hij op zijn telefoon een lief berichtje van zijn oma en is de mantelzorger toch blij dat hij een handje heeft kunnen helpen.

Waarom
We willen laten zien dat mantelzorgers veel tijd en moeite kwijt zijn aan het (vrijwillig) verzorgen van anderen, deze mensen willen we natuurlijk in het licht zetten. Hierdoor hopen ze wat inzicht te geven aan mensen die geen last hebben van dit probleem. Ook kan het helpen voor mantelzorgers om te zien wat de positieve effecten zijn en dat ze er niet alleen voor staan.

Waar en wanneer?
Het filmen van de jongeren zal plaatsvinden in/bij de huizen van de personages. Dit zal opgenomen worden in de 2e en 3e week van december. De video wordt gedeeld op social media en daarnaast is het plan om een premiere te organiseren waar de film aan betrokken publiek wordt getoond.

Samenwerking
We hebben mensen benaderd die ons kunnen helpen met het realiseren van de film zoals mensen die verstand hebben van bijvoorbeeld videografie, scripts schrijven of editten.
Daarnaast gaan we een samenwerking aan voor sponsoring met SOL en Incluzio die Daily Difference direct een mooi initiatief vonden toen ze er over hoorden. Zij kunnen helpen dit project op grotere school uit te rollen.

Thema: de jonge mantelzorger
Resultaat: Een short movie over jonge mantelzorgers.
Fase: Afgerond