Heb jij ook een goed idee?

The Realest Reality

might not be yours!

In heel Nederland zijn er ongeveer 5 miljoen mantelzorgers, waaronder ook veel jongeren. Zij zorgen voor een familielid of een vriend die het hard nodig heeft. Ongedwongen en onbetaald zetten deze jongeren zich als vrijwilliger in om een ander te ondersteunen. Maar wie ondersteunt de zorger? En laat de mantelzorger zich eigenlijk wel zien?

Belangrijke vragen vinden wij bij STAD Gooi. Daarom komen stagiaires in actie om hun medemens te helpen. Dit doen zij door aandacht te vestigen op het onderwerp, zodat jonge mantelzorgers leren begrijpen dat ze zelf misschien wel mantelzorger zijn. Startende met een fotoexpositie – met een twist!

The Realest Reality maakt mooie studio foto’s van drie jonge mantelzorgers en laat zien waar zij doorheen gaan door middel van een kunstwerk op de foto. De helft van het gezicht maakt namelijk plaats voor schilder & collage kunst. Beeld zegt meer dan duizend woorden, met deze gedachten hopen wij dat jonge mantelzorgers in een korte blik naar de kunstwerken, zich afvragen hoe dit thema eventueel bij hen past.

De kunstwerken van The Realest Reality komen te staan bij het ziekenhuis en is er nauw contact met organisaties als de Bibliotheek van Bussum en zorginstanties in de omgeving. Plekken waar mensen over het algemeen tijd hebben en op zoek gaan naar informatie.

Check de vorderingen op Instagram.

Thema: de jonge mantelzorger
Resultaat: Kunstwerk en foto expositie in 1
Fase: Realisatie