Heb jij ook een goed idee?

R U SURE?

Het versturen van nudes en dickpicks is erg populair onder jongeren. Sexting gebeurt vaak onveilig door het lekken van foto’s. Zo wordt sexting erg negatief in het beeld gezet. Sexting moet weer leuk worden gemaakt! Hier hebben Hristiyan, Roza en Soraya van het jongeren projectbureau STAD Gooi iets op bedacht.

Het versturen van nudes en dickpicks is erg populair onder jongeren. Sexting gebeurt vaak onveilig door het lekken van foto’s. Zo wordt sexting erg negatief in het beeld gezet. Sexting moet weer leuk worden gemaakt! Hier hebben Hristiyan, Roza en Soraya van het jongeren projectbureau STAD Gooi iets op bedacht.

R U Sure is een campagne die er voor zorgt dat sexting leuk spannend én veilig blijft.  De sticker is gemaakt om op je mobiel te plakken. Het is een beeldmerk die je waarschuwt voordat je een nude stuurt: Are You Sure? Dan ga je niet in je geile gedachtes mee maar heb je een reality check voordat je iets verstuurd. Dit hangt samen met een online campagne op instagram. 

Met R U Sure laten we niet alleen de negatieve kant van sexting laten zien. Want sexting is namelijk ook heel leuk en spannend. Met de sticker laat je ook zien dat je weet wat verantwoorde sexting is. Het is dus een beeldmerk waar je trots op kan zijn. Bijvoorbeeld dat je als meisje een leuke jongen ziet en die rondloopt met een “R U Sure” sticker op zijn telefoon. Dan weet je dat hij de voor en nadelen van sexting weet en daar verantwoordelijk mee om kan gaan. 

R U Sure is daarmee taboe doorbrekend. Namelijk 18% van de jongeren op middelbaar onderwijs doet aan sexting en 28% heeft naakt content van zichzelf. We willen met de sticker uitstralen dat het acceptabel dat dit gebeurt. Want tegenhouden kunnen en willen we niet. We willen dat de sticker het ook makkelijker maakt om het gesprek over sexting te openen. Bijvoorbeeld met je docent, ouders of vrienden.

Maar hoe dan? 

De sticker is ontworpen in twee maten, een grote sticker voor buiten verspreiding en een kleine voor op mobieltjes of mobiel hoesjes. Het gebied waar we de try out gaan doen is Naarden en Bussum. Naast de grote stickers, gaan we de kleine stickers samen met een A5 flyer verspreiden op plekken waar jongeren tussen de 15 en 23 jaar komen. Denk aan clubs, kroegen,  sportscholen, snackbars, winkels en middelbare scholen. Eerst in Bussum en Naarden, en hopelijk snel in andere delen van het land.  

Foto: STAD Gooi

Daarnaast hebben we een campagne op sociale media opgezet. We hebben de Instagram @RUSure_Sexting waar we content plaatsen in drie peilers; tips (hoe veilig te doen), positieve sexting, (bijvoorbeeld welke poses het beste werken) en quotes van ervaringen van jongeren. 

Stel je voor! 

‘’Lopend de club in, met je sticker op je telefoon…, zie je een leuke jongen! Hij ziet jou ook en spreekt je gelijk aan op je uiterlijk, maar ook op je sticker om je telefoon camera heen.. En dan laat hij zijn telefoonhoesje zien met.. dezelfde sticker erop. Samen spreken jullie af en gaan jullie sextingen voor een tijdje, maar veilig en verantwoordelijk want jullie weten beide hoe je dit slim kan doen! 

Wij hebben de flyers en stickers uitgedeeld bij scholen, cafés en winkels. Daar kregen wij gelukkig alleen maar positieve reacties op terug. De locaties daarvan staan allemaal op onze instagram pagina. Wij willen dan ook de GGD bedanken voor het sponsoren van ons project, zonder hun zouden wij niet zo ver zijn gekomen. Ook staan wij in Bussumsnieuws en Weespernieuws, daar zijn wij ontzettend blij mee dus heel erg bedankt daarvoor.

Artikel: Bussums Nieuws

R U Sure sticker is vanaf 7 november te vinden in Bussum en Naarden en op de socials! Wil je meer weten over R U Sure? Of wil je ook stickers op jouw locatie? Neem contact op met redactie@stad-gooi.nl of stuur ons een DM op @RUSure_Sexting op Instagram.

Thema: social op je socials
Fase: Uitvoeringsfase