Poster ZVZDHeb jij ook een goed idee?

Zo Vader, Zo Dochter

Herken jij ook wel eens iets van jezelf in je ouders? Vraag jij je ook wel eens af waar het vandaan komt? En hoe dat in zijn werk gaat? Ben jij je hele leven ook veel vastgelegd of heb je zelf veel vastgelegd? Waarom werd dat eigenlijk gedaan en waarom wordt dat nog steeds gedaan? Waarom grijpen sommigen zichzelf zo graag vast aan herinneringen uit het verleden? Waarom kiezen ze ervoor om niet in het moment te leven, maar er liever later op terug kunnen vallen? Wat betekent een overname van ouder op kind en hoe werkt dat? Nemen wij trauma’s over van oudere generaties? 

Charlotte Bernson (23), was film student aan de HKU. Voor haar afstudeerproject heeft ze een documentaire gemaakt: ‘Zo Vader, Zo Dochter’. Tijdens deze documentaire deed ze onderzoek naar de relatie tussen haar en haar vader en hun passie en liefde voor film. “Waarom leggen wij alles vast? Waarom deed hij dat en voel ik nu dezelfde drang om mijn dierbaren te vereeuwigen?” Omdat het over een vader dochterrelatie gaat heeft Charlotte besloten de film zelf te regisseren, op te nemen en te filmen. In deze documentaire wordt antwoord gegeven op alle bovenstaande vragen.

Om dit te kunnen realiseren heeft Charlotte samen met STAD een crowdfunding opgezet om voldoende geld op te halen. Het crowdfundingplatform bestond uit een eigen site die voorzien was van een eigen ontworpen lay-out. Om alle donateurs te bedanken heeft Charlotte verschillende rewards bedacht en gemaakt.

Als kers op de taart wilt Charlotte een première van Zo Vader, Zo Dochter organiseren in een echte filmzaal in een filmhuis te Utrecht. Alle donateurs en iedereen die heeft meegewerkt aan dit project zullen hiervoor worden uitgenodigd. Dit is om hen te bedanken, maar ook het eindresultaat te kunnen zien van het door hun gesteunde project.

Charlotte wilt de premiere in november 2022 of december 2022 laten draaien in een van deze prachtige Utrechtse filmhuizen: Louis Hartlooper Complex, Springhaver of Slachtstraat.
Charlotte wilt de componist, Freek Rotman, uitnodigen om zijn eigen gecomponeerde nummers voor de documentaire live te spelen voor de donateurs. Zodra Freek klaar is met zijn optreden zal de documentaire starten. Wanneer deze is afgelopen, zal er nog ruimte zijn voor een gezellig praatje en een drankje.


Resultaat: Premiere van Zo Vader, Zo Dochter voor alle donateurs en iedereen die heeft meegewerkt aan dit project
Fase: Uitvoerend