Kluis ravesHeb jij ook een goed idee?

Kluis raves

Utrecht is een prachtige stad met van alles te doen, maar er mist nog een goede techno/tekno scene. Er zijn wel illegale raves en er zijn ook wel clubs waar techno feesten worden gegeven. Echter mist op deze feesten de hechte queer community, waar mensen zich kunnen verbinden door middel van muziek en kunst. Een community waar men kan zijn, zich kan kleden en kan dansen, hoe hij/zij/hen wilt zonder bevooroordeeld te worden.

Daar wilt Beak (21 jr) van Kluis raves graag iets aan veranderen. Kluis raves is een organisatie gevestigd in Utrecht die elke maand een lijp techno/tekno feest wilt gaan organiseren. Een creatieve vrijplaats waar iedereen bijeen kan komen. Een ‘underground’ vibe op een legaal feest, waar je je helemaal veilig kan voelen. Kluis → Safe → Veilig → De rave is safe voor no judgement. Waar het experiment centraal staat, niet dat kluis raves een plek is voor gekke orgies, maar waar we als mens wel lekker vrij kunnen zijn. 

Er zijn ook veel jonge talentvolle kunstenaars in Utrecht. Dit kan gaan om een fotograaf, een tattoo artist, maar dit zou ook een producer of dj kunnen zijn. Deze jonge makers krijgen haast nooit een podium. Dit komt omdat er in Utrecht eigenlijk weinig tot geen plekken zijn waar je als jonge kunstenaar zonder budget zou kunnen exposeren. Kluis raves wilt een plek bieden voor kunstenaars om hun werk te showen. Denk aan lichtinstallaties, trippende foto’s of beweegende beelden. Een grote droom van Beak is om ook kappers, piercers en tattoo artists te verwelkomen.

Om de veiligheid te waarborgen zullen dragqueens bij de ingang om de bezoekers de huisregels uit te leggen. Als men hier niet respectvol mee omgaat worden deze niet binnen gelaten of eruit gezet. Daarnaast worden de camera’s/flits van de mobiele telefoon bij de deur afgeplakt en zal er ook een dresscode zijn om zo een bepaalt type mens aan te trekken. Op deze manier wilt Kluis raves een safe space creëren en uitsluiting binnen de huisregels, in welke vorm dan ook, niet tolereren. 

Kluis Raves organiseert dit maandelijkse evenement voor de mensen die in Utrecht wonen en studeren/werken. Die opzoek zijn naar een plek waar ze zich kunnen laten gaan, waar het concept ‘gender’ buiten de kluisdeur wordt gehouden en waar je gewoon kan ‘zijn’, welke invulling je als individu daar aangeeft doet er niet toe. Ook houdt dit persoon er van om zich experimenteel te kleden.

Kluis raves wilt elke 3e zaterdag van de maand een rave organiseren waar het experiment centraal staat. De locatie moet hier natuurlijk op aansluiten, bijvoorbeeld Cafe Nar, De Nijverheid (loods naast cafe), Acu, Ekko of bijvoorbeeld DB’s.

De datum van de eerste editie is echter nog niet bekend. Houdt onze website en Instagram goed in de gaten voor de updates.


Resultaat: Kluis → Safe → Veilig → De rave is safe voor no judgement
Fase: Concept