Heb jij ook een goed idee?

SWELL – expertise veiling

Light bulb! Een geniaal idee! Je hebt een passie voor surfen en weet als geen ander dat deze sport ideaal is als afleiding voor ex-gedetineerden. De slagingskans van re-integratie stijgt met maar liefst 66% als delinquenten afleiding kunnen vinden in een nieuw ontwikkelde passie. Niets houdt jou meer tegen om een lokaal programma op te zetten genaamd: ‘Surfing bad guys’. Je hebt een idee, een plan en begint met organiseren. Maar dan….

Enthousiast worden van hun eigen idee is gelukt. Maar dan komt er een moment dat jongeren het idee gaan delen met de buitenwereld. Beginnen is soms zo moeilijk. Toch moet dit niet iets zijn wat jonge ondernemers in de weg mag staan. Met de juiste begeleiding en een kickstart, verdient ieder goed idee een kans! Daarom organiseert STAD in samenwerking met het Appels en Peren fonds en de Sociëteit vereeniging Haarlem een authentieke expertiseveiling met jongeren: SWELL.

Jongeren uit Haarlem vanaf 18 jaar presenteren bij de eerste editie van SWELL hun eigen idee aan een publiek van lokale ondernemers, jongeren uit de omgeving, leden van de Sociëteit vereeniging en betrokken experts. De pitch zelf is een korte presentatie die helemaal rust op de identiteit van het project en de jongeren zelf, die zij in twee/drie sessies voorbereiden met diverse coaches uit het werkveld. Hierbij gaat SWELL gaat uit van het ‘ripple effect’, het principe waarbij iedere kleine splash uiteindelijk kan leiden tot een geweldige golf.

Het publiek speelt bij de expertiseveiling van SWELL een bijzondere rol. Na iedere pitch krijgen toeschouwers namelijk de kans om te bieden op de jongereninitiatieven. Nee, niet met cash money, maar met iets veel waardevollers dan dat: expertise! Biedt 2 uur hulp aan een project door de huisstijl te ontwikkelen of zet jouw jarenlange ervaring in als 3d printer om te helpen bij product design. Verbinden, innoveren en ontwikkelen staat bij SWELL centraal. Wat heb jij te bieden?

Doordat jongeren met SWELL hun project kickstarten, maken zij van hun geweldige idee gegarandeerd een succes. Deze formule is er namelijk op gebouwd om het beste uit je projecten te halen!

De eerste editie van SWELL vindt plaats op 21 oktober bij de geweldige locatie van Sociëteit Vereeniging Haarlem. Bij succes organiseert STAD jaarlijks drie sessies waar telkens nieuwe jongeren de kans krijgen om hun idee de wereld in te sturen. Iedere avond in een verrassend nieuw jasje en de manier waarop het publiek kan ondersteunen op een unieke manier. 

STAD staat na deelname klaar voor jongeren voor verdere ondersteuning van projecten en zij kunnen tevens aanspraak maken tot €2.000 uit het Appels en Peren fonds. 

Houdt Instagram in de gaten voor alle ontwikkelingen.