Heb jij ook een goed idee?

Battle Pass

Jongeren gaan niet meer naar de bieb. En dat is een probleem! Lezen is niet meer leuk en de bieb is voor hen helemaal niet aantrekkelijk. De nationale woordenschat schiet achteruit en lezen is een ‘moetje’ geworden. Met Battle Pass komt Stichting STAD in samenwerking met de Bibliotheek Haarlem in actie. 

Battle Pass is een wedstrijd waarbij jongeren de strijd aan gaan om hét nieuwe pasje te ontwerpen van de Bibliotheek. De pas die nu gebruikt wordt is voor veel jongeren niet inspirerend en roept ook niet het gevoel van trots op.  Want wie trots is op een eigen pas, is trots op de bieb! Door middel van drie workshops leren jongeren uit Haarlem creatief designen in verschillende disciplines. Talent of ervaring is hierbij NIET van belang. De wedstrijd is open voor alle jongeren.

Deze nieuw geleerde skills worden meteen in praktijk gebracht. Jongeren die hebben meegedaan aan de workshops, maar ook jongeren daarbuiten, krijgen tot (datum nog in niet bekend) de tijd om hun compleet persoonlijke design in te sturen. Iedereen die een design heeft ingestuurd ontvangt automatisch 50% korting op een jaarabonnement bij de bieb in Haarlem. Insturen kan via de website van Bibliotheek Haarlem.

Jaarlijkse roem

De jury bestaat uit verschillende expertise. Een inspirerende kunstenaar, een creative agency & natuurlijk de bibliotheek zelf. De winnaar van de wedstrijd heeft de eer om een jaar lang hét pasjes design te zijn van de bibliotheek. Boeken lenen is daarna nooit meer hetzelfde! 

De bibliotheek is meer dan alleen boeken lenen. Je kunt er ook games vinden, gebruik maken van computers & niet te vergeten – heerlijk studeren. Vooral dat laatste kan voor jongeren een belangrijke reden zijn om gebruik te maken van deze mooie faciliteiten. Zodra Battle Pass veel momentum heeft gecreëerd is het doel om samen met jongeren te kijken naar hoe de bieb het beste ingericht kan worden om zo veel mogelijk gebruik van te kunnen maken. Want zeg nou zelf, jongeren weten toch het allerbeste waar ze zelf behoefte aan hebben?

Battle Pass snapt dat het anders kan. Wat stuur jij in?

Thema: debibliotheek