Heb jij ook een goed idee?

Druk, druk, druk

Iedereen is druk, druk, druk en hebben weinig tijd voor ‘zelf ontspanning’. Bij velen is een lekkere manier van zelfontspanning het luisteren van een podcast. Je hebt alle soorten en maten, maar soms wil je gewoon lekker effe tussendoor een luchtige, grappige, positieve maar ook leerzame podcast luisteren. Druk, druk, druk is een podcast voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 16 en de 35 die effe tussendoor een podcast willen luisteren over alledaagse onderwerpen met als hoofdthema: ADHD. 

Chiel (26 jr) en Rutger (26 jr) zijn beide gediagnosticeerd met ADHD. Zij hebben dit ‘proces’ beiden anders ervaren waardoor er een interessant gesprek tussen de twee mannen ontstond. Desalniettemin kwamen zij beiden tot de conclusie dat ADHD vaak als iets negatiefs wordt gezien. Iets waar rekening mee gehouden moeten worden, maar daar denken zij echter anders over. 

Kenmerkend aan ADHD is juist een positieve en optimistische kijk op het leven. Helaas ‘is’ ADHD een stoornis en wordt het vaak ook zo gezien en naar gehandeld. Alle middelen worden ingezet om kinderen ‘dragelijk’ te maken. Chiel en Rutger zijn zich heus bewust van de problemen die komen kijken bij ADHD, maar het mag weleens in een leuker daglicht worden gezet. 

In de podcast ‘Druk, druk, druk’ zullen Chiel en Rutger, met als leidend onderwerp de gemeenschappelijke factor ADHD, met zijn tweeën en soms met een gast, alledaagse onderwerpen bespreken waar ze mee te maken krijgen. Onderwerpen als ADHD, relaties, ruzie met de baas of juist het zijn van de baas. Alles wordt besproken en vooral ook met een nuchtere en positieve kijk op het leven. Rutger en Chiel kennen elkaar pas heel kort en komen uit verschillende omgevingen, maar toch hebben ze veel gemeen. In deze podcast leren ze elkaar beter kennen en bespreken ze gemeenschappelijke interesses. Eén ding hebben ze in ieder geval al gemeen. Ze hebben veel interesses en houden daarom niet van al te veel structuur. Om dicht bij henzelf te blijven, hebben de mannen ervoor gekozen om geen concept als concept te hebben. Ze willen geen structuur aanbrengen en het gesprek op zijn beloop laten. Er wordt al genoeg gestructureerd in het leven en alles moet al binnen de lijntjes passen in dit systeem. 
Kortom: Een leuk en luchtig gesprek tussen twee nieuwsgierige druktemakers met een vleugje ADHD.

Chiel en Rutger waren twee keer samen gekomen bij BOKS cultuurhuis, te Overvecht, waar zij gebruik mochten maken van de studio. Elke opname duurde om en nabij 30 minuten. De afleveringen werden eerst opgenomen en later teruggeluisterd en ge-edit. Echter was de conclusie dat een podcast opnemen zonder structuur nog knap lastig is. Chiel en Rutger hebben twee verschillende opnames tot één aflevering gevormd en zullen in het nieuwe jaar verder gaan met een meer gestructureerd plan.

Stay tuned!


Resultaat: Een leuk en luchtige podcast van twee nieuwsgierige druktemakers met een vleugje ADHD.
Fase: On hold