Heb jij ook een goed idee?

De Stille Schrijversclub

Steeds meer jongeren zijn aan het schrijven geslagen. Van raps tot short stories en van spoken word tot poëzie: schrijven is steeds populairder aan het worden! Corona heeft zeker aan die trend bijgedragen want het is een activiteit die je prima thuis in je eentje kan doen en bovendien iets waarmee je al je zorgen, frustraties of andere emoties van je af kunt schrijven. Nu Corona langer duurt dan men verwacht had, begint het ‘alleen’ schrijven wel een beetje te vervelen. Als je van sporten houdt, heb je sportclubs. Als je van muziek houdt, kun je in een bandje… Maar wat kun je samen met anderen doen als je van schrijven houdt? Hoe leuk zou het zijn als je jouw liefde voor schrijven met anderen kunnen delen en elkaar kunt inspireren? Elisa heeft daar de oplossing voor bedacht: De Stille Schrijvers Club!

De Stille Schrijvers Club is een project speciaal voor Utrechtse jongeren van 17 tot 27 jaar die van schrijven houden en dat graag met andere jonge mensen willen delen. Of je nu meer wilt leren over schrijven in de vorm van poëzie, proza en/of spoken word; De Stille Schrijvers Club is voor iedereen met liefde voor woordkunst! Elisa wil jongeren activeren om zich op een laagdrempelige manier te laten stimuleren en inspireren door de verschillende vormen van taal. Een creatieve plek waar leeftijdsgenoten met dezelfde interesse hun talent verbreden en hun eigen werk delen. Een club voor jongeren met een passie voor taal waardoor er een community van taalliefhebbers ontstaat. 

De Stille Schrijversclub was op donderdag 2, 9, 16 juni van 18:45-20:45 en 7 juli van 17:00-18:45 in de Openbare Bibliotheek Utrecht op de Neude. Er waren per keer een stuk of zes deelnemers aanwezig die allemaal erg gemotiveerd waren om te schrijven. Ieder van hen had weer een andere affiniteit met schrijven en een andere schrijfstijl. Aan het begin van de sessies moest elke schrijver een doel bedenken die ze aan het eind van de schrijversclub behaald wilden hebben. Elke sessie bedacht Elisa leuke en creatieve zelf bedachte schrijfopdrachten. Voor elke opdracht kregen de deelnemers een aantal minuten de tijd. Daarna werd er gevraagd of iedereen zijn stukje wilde voordragen. De sessies waren een groot succes, volgens de deelnemers ook leerzaam en motiverend. Er gaat zeker nog een vervolg komen, dus houdt onze socials goed in de gaten.


Fase: Afgerond