Heb jij ook een goed idee?

One Man Meal

Wist je dat voedselverspilling zich eigenlijk veel vaker voorkomt dan de meeste mensen hadden verwacht? Te veel eten gemaakt en de rest moeten weggooien? Niet meer genoeg ruimte in je koelkast waardoor je voedsel in de vuilnisbak moet stoppen? Hier willen wij iets aan doen! Uit onderzoek blijkt dat mensen in eenpersoonshuishoudens en jongeren de groepen zijn die het meeste voedsel verspillen. Dit hebben ze zelf meestal niet eens door. Daarom hebben wij de One Man Meal gecreëerd.

One Man Meal is een project van STAD Gooi. Het zijn verspakketten die bedoeld zijn voor maar één persoon, met precies de juiste aantal ingrediënten en benodigdheden. We hebben recepten uitgekozen die makkelijk zijn om te maken, zodat jongeren ook meer gemotiveerd worden om te koken. Het recept zit duidelijk op de verpakking waardoor je gemakkelijk je maaltijd stap voor stap kan maken. Hiermee voorkom je voedselverspilling en daar gaan we voor!

Het doel van de One Man Meal is dus ook dat jongeren en mensen in een eenpersoonshuishoudens zich niet hoeven zorgen te maken dat ze te veel eten hebben, en dat ze nu dus niet na het eten extra restjes moeten weggooien of verspillen.

We hebben onze One Man Meal verspakketten op 9 juni op de markt verkocht in Bussum. De reacties waren zeer positief. Men vond het een goed initiatief en vonden het hard nodig. We hebben in het Bussums Nieuws gehaald en een reportage van NH Nieuws. Toch kwamen we er erachter dat we erachter dat er weinig mensen op de markt een eenpersoonshuishouden is, en bleven er een aantal pakketten over. En om geen voedsel te verspillen, hebben we die zelf opgegeten.

Thema: foodwaste