Heb jij ook een goed idee?

Door het stof 2.0

~ De zomereditie ~

Het was weer zover, na het grote succes van de afgelopen Door het Stof -kledingruil, begonnen de handjes van Jonne en Medea te jeuken. Het was hoogste tijd om een nieuwe editie te organiseren. Door het Stof 2.0 de zomereditie. De kledingruil waarbij tweedehandskleding een nieuw leven krijgt. Een kledingruil voor mensen die al genoeg kleding hebben, maar graag iets nieuws willen. Een kledingruil Voor mensen die wellicht niet zoveel te spenderen hebben. Een kledingruil voor mensen die goed gaan op de grote zoektocht naar vergeten hippe kleding. Voor ieder wat wils.

Op woensdag 15 juni hadden Jonne en Medea alle opgehaalde kleding uitgestalt op het prachtige terras van de Zware Jongens bij het oh zo mooie Muntgebouw. Er waren sfeervolle kraampjes vol met leuke kleding, spiegels en zelfgemaakte paskamertjes.

Er waren twee manieren om kleding mee te kunnen nemen.

  1. Neem kleding mee die jij niet meer wilt en ruil deze in voor nieuwe tweedehandskleding. De regel geldt dan ook: 1 stuk kleding ruilen voor 1 stuk kleding.
  2. Mocht je nou geen kleding mee hebben om te ruilen, dan kan je via een QR code een zelf bedacht bedrag doneren aan Giro555.

Het ruilen van kleding is bedacht zodat het ‘eerlijk’ blijft, lekker zoals van ouds. Daarnaast is het ook bedacht om aan het einde van het evenement kleding over te houden dat vervolgens gedoneerd kan worden aan Zending over grenzen. Men kon van te voren hun kleding op laten halen of ter plekken hun kleding inleveren. In ruil hiervoor kregen ze een ‘ruil bewijsje’. Op dit bewijsje stonden verschillende waardes: een ‘X’ aantal kledingstukken of ‘geen limiet’.

De kleding ruil van Door het stof was enorm druk bezocht. Het was zo’n groot succes dat er zelfs een spontane modeshow met stylisten, modellen en een MC ontstond. De bezoekers waren erg enthousiast en hebben meerdere keren gevraagd of er een volgende editie kwam. Ook de Zware Jongens zagen een volgende keer wel zitten. Dus stay tuned, de kans is groot dat er nog een editie komt!


Resultaat: Kledingruil om tweedehandskleding een nieuw leven te geven.
Fase: Afgerond