Heb jij ook een goed idee?

14 DAY CHALLENGE – FOOD WASTE

Jonge verspillers
In Nederland wordt er elk jaar ongeveer 2 miljard kilo aan voedsel wordt verspilt. Consumenten zijn verantwoordelijk zijn voor zo’n 23 tot 32% van de totale voedselverspilling. Guess what? Een van de grootste groepen die voedsel verspilt zijn jongeren. Daarom komt STAD Leiden met de 30 Day challenge voor Food Waste!

Herkenbaar?
Veel jongeren zullen het waarschijnlijk wel herkennen;
Je week loopt anders dan gepland. Het zonnetje schijnt lekker en je vrienden vragen of je in het park komt chillen. Natuurlijk zeg je daar geen nee tegen.
Het wordt later en jullie krijgen trek. Buiten is het nog heerlijk dus je gaat zeker nog niet naar huis. Jullie besluiten om lekker pizza te bestellen, genieten!

Een andere dag vraagt je teamgenoot of je na de training nog een blijft hangen voor een biertje. Jullie nemen ook gelijk wat te eten, want van sporten krijg je trek.

Een paar dagen later kijk je je koelkast, dat ruikt niet echt fris…
Die zak spinazie kan weg, hup de prullenbak in. En die kipkrokantschnitzel is al twee dagen over datum, weg ermee.
Ook je bananen zijn bijna vloeibaar geworden en de yoghurt was tot gisteren goed. Je kunt het maar beter weg gooien, toch?

De challenge
Veel jongeren zijn zich niet bewust van hoe veel voedsel ze verspillen. Dat is slecht voor de wereld én voor de portemonnee.
Om ze een handje te helpen, introduceren wij een 14 day challenge.
We dagen de deelnemers uit om in één maand, minder voedsel te verspillen.
Dit doen we door middel van een infographic
Ze krijgen op een leuke manier, methodes en tips om food waste tegen te gaan.
Wij willen jongeren hierbij meer kennis geven over de THT datum en ze helpen nieuwe gewoontes aan te leren en slechte gewoontes af te leren omtrent voedselverspilling. Bij een challenge hoort prijs, want wie het minder verspild maakt kans op de winst.

Via de Instagram pagina kun jij de challenge aanvragen en met jouw huishouden of individueel mee doen. Heel veel succes en deel je de foto’s?