Heb jij ook een goed idee?

Vergeet Mij Niet

Wist je dat er op aarde zo’n 10.000 eetbare planten bestaan? Ja, dat zijn er best veel! Vooral als je bedenkt dat wij in Nederland maar van 12 gewassen écht gebruik maken. Je weet wel, spinazie enzo. Toch is dit niet altijd zo geweest. Er zijn een heleboel groenten zelfs ‘vergeten’. Vergeten groenten zijn de voor ons niet alledaagse groeten, zoals pastinaak of koolraap. Super lekker van smaak en vaak lokaal heel goed te produceren, maar helaas in populariteit reiken ze nu niet zo ver.

Met Vergeet Mij Niet komen stagiaires van STAD Haarlem oost in actie! Op zoek naar een oplossing voor voedselverspilling, kwamen zij namelijk op het idee om een halt toe te roepen aan de gigantische import van groenten en fruit. Want als iets populair is, is het lastig om dit daadwerkelijk aan te bieden. Veel van de Nederlandse aardappelen komen helemaal niet uit Nederland. Ze worden uit Duitsland gehaald. Hun manier om dit tegen te gaan: vergeten groenten populair maken.

Hoe werkt het?

Vergeet Mij Niet bestaat uit twee delen. Enerzijds een online campagne waarbij vergeten groenten een platform krijgen en worden gepresenteerd als de toppers die het zijn! Mooie foto’s met felle kleuren en leuke content, dat is het middel. De vergeten groenten uit de vergetelheid krijgen, het doel! Te vinden via onder andere Instagram en TikTok

Het tweede deel van Vergeet Mij Niet is een wat praktischere kant van de oplossing. Stagiaires gaan namelijk een groenten box samenstellen die mensen kunnen afnemen bij lokale groenten boeren. Volledig in stijl van de vergeet-mij-nietjes bloem, uitgerust met heerlijke recepten en een duurzaam karakter van de box zelf. Hiervoor gaan zij op zoek naar een directe verbinding tussen (lokale) boer en retail. Zodat ook de handel zo duurzaam mogelijk verloopt.

De campagne maakt een start eind mei / begin juni en het doel is om de eerste boxen halverwege juni uit te testen. Het is koolrabi seizoen! Wat ga jij voor lekkers maken met deze verrassende groete?

Hou Instagram in de gaten voor alle ontwikkelingen!

Thema: foodwaste