Heb jij ook een goed idee?

Koop Kracht

Bijna iedereen kent deze struggle. Je gaat het eerste deel van je leven naar school om zo veel mogelijk te leren. Als een spons doe je zo veel mogelijk kennis op van de wereld en probeer je erachter te komen wat je drijfveren zijn. Daarna kiezen wat je gaat studeren en met die studiekeuze op zoek naar een baan. De realiteit is echter dat het veel jongeren ontzettend veel keuzestress oplevert en dat het leven niet altijd zo loopt zoals je van tevoren had gedacht. Koop Kracht kent ook deze struggle en kwam in actie. Want die keuzestress hoort er volgens ons gewoon een beetje bij. Maar hoe je daar mee omgaat is nog veel terrein te winnen!

Koop Kracht was een project waarbij jongeren fysiek in actie kwamen. Door middel van een speciale gymles a la Apenkooien, bracht Koop Kracht inzichtelijk voor wat voor keuzes jongeren kunnen komen te staan. Zoals in het echte leven komt daar stress bij kijken, strategie, teamwork en fysiek uithoudingsvermogen. Sport was nooit eerder een betere metafoor om jezelf beter te leren kennen.

De gymles is opgedeeld in verschillende spellen. Allemaal ingericht om jezelf te ontdekken en jongeren weerbaar te maken voor obstakels die ze tegenkomen op werkgebied. Koop Kracht was voor jongeren van 16 t/m 25 jaar en we richten ons zowel op middelbare scholen als vervolgopleidingen in omgeving Haarlem.

Plezier verbind, vinden de jongeren achter Koop Kracht. Mentale flexibiliteit is de missie! Wat Koop jij van jouw Kracht?

Thema: waarde van werk