Heb jij ook een goed idee?

24 EYES

Iedere laptop heeft tegenwoordig een camera. Heel makkelijk te gebruiken voor online meetings en bleken onmisbaar tijdens de corona tijd. Dat de webcams makkelijk zijn in gebruik, weten hackers en oplichters ook. Die maken hier maar al te graag gebruik van. Neem het politie virus. Hierbij wordt de camera overgenomen van de laptop en foto gemaakt. Daarna gaat de laptop op slot en eist een soort nep politie dat je een boete betaald omdat je naar illegale dingen zou hebben gekeken op het internet. Kim Feenstra’s webcam (en dat van een aantal andere Nederlands) werd zelfs al eens eerder gehackt.

De boodschap is daarom: bescherm jezelf en bedek je camera wanneer je hem niet gebruikt. Om hier awareness voor te creeëren komen stagiaires van STAD Haarlem oost met een stunt. Namelijk 24 EYES. Gedurende een hele week nemen een kleine ruimte over! Ze plaatsen een webcam die vierentwintig uur per dag aan staat en waar dan op willekeurige momenten de gekste dingen plaats vinden. Denk aan voetballers in tenue die een bal overschieten, een dj die een korte set komt spelen of Waldo die zijn boek gaat lezen.

24 uur een webcam aan.. En dan?

Het doel is om alle random experiences te sparen. Er zijn bijvoorbeeld in totaal 20 momenten te sparen. Je geeft je op voor een 24 EYES bingo kaart en wordt dan persoonlijk opgestuurd. Bij de bingo kaart zit ook een laptop camera cover. Hiermee kunnen alle deelnemers hun webcam beschermen tegen hackers en oplichters! In de overige tijd wordt de ruimte gevuld met een verfrissend programma in samenwerking met verschillende ondernemers uit de stad.

24 EYES richt zich in eerste instantie op jongeren rondom Haarlem, maar sluiten niet uit dat het ook Internationaal uitgerold kan worden. Ook betrekken we zo veel mogelijk partijen erbij die mee willen werken. Denk aan lokale sportclubs, kroegen, jongerenorganisaties, theaters enzovoort.

Van alle experiences wordt uiteindelijk een super vette aftermovie gemaakt waar alle gekke momenten nog eens voorbijkomen. Om mensen geprikkeld te houden zetten we op onze kanalen een dag samenvatting met te winnen dagprijzen.

24 EYES. Bedek je webcam! Voorkom oplichters! 

Thema: cybercriminaliteit