Heb jij ook een goed idee?

99 + 1 Magazine

Hoe halen we de honderd? Hele goede vraag! Wat is het wat jongeren weerhoud van het stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Dat kan met verschillende dingen te maken hebben. Is het dat zij te weinig educatie over de urgentie van stemmen? Is het te moeilijk om te begrijpen? Of is het omdat het jongeren daadwerkelijk geen drol interesseert? Hoewel er een enorme opkomst was van jongeren tussen de 18 en 24 jaar oud bij het stemmen voor de vorige 2e kamer verkiezingen, was dit bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen aanzienlijk lager. Daar willen Anouk en Liam verandering in brengen. Daarom organiseren zij 99+1!

Toen zij met dit onderwerp aan de slag gingen werd al vrij snel duidelijk dat zij zichzelf niet bij de doelgroep vonden passen. Anouk mag nog niet stemmen maar is wel alert en Liam stemt altijd. Ook hun vriendenkring stemt bij de verkiezingen. Dit is natuurlijk top, maar zij zien ook dat een heel groot deel van Dordrecht, nog niet stemt. Voor dit probleem hebben zij een oplossing bedacht.

99+1
99+1 is een magazine dat jongeren op een – niet saaie manier – informeert over stemmen en laat zien dat zij die 1% zijn om de honderd te halen. Door jongeren te interviewen die zich bezighouden met politiek, krijgt de lezer te zien dat jongeren echt een stem hebben in de politiek.

Ook door puntsgewijs te laten zien wat elke partij doet en waar zij voor staan, wordt de politiek makkelijker gemaakt voor jongeren. Zo krijgen zij te weten wat de gemeente allemaal doet en kan doen en dat als zij niet stemmen er minder aandacht besteed wordt aan de dingen die zij belangrijk vinden. Wij hopen zo jongeren op een leuke manier te motiveren naar de stembussen te gaan. 

Anouk en Liam gaan samen met jongeren een redactie maken om 99+1 tot leven te brengen. Daarnaast zullen de jongeren, doordat zij betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces van dit magazine, veel in praktijk leren. Zo wordt er niet alleen gefocust op het eindproduct maar ook op het proces.

Waar volg ik dit?
Blijf op de hoogte via de Instagram pagina van het magazine!

Thema: Hoe halen we de 100%?