Utrechtse huis-dj contestHeb jij ook een goed idee?

Utrechtse huis DJ-contest

Corona, gadver, dat gooit veel roet in het eten voor veel mensen. Veel jongeren voelde zich eenzaam en begonnen zich te vervelen. Je sprak steeds met hetzelfde groepje mensen af of je zag je vrienden zelfs niet. Het was onmogelijk om je netwerk te kunnen verbreden. Terwijl op die leeftijd het juist de bedoeling is om je netwerken te gaan verbreden, je te oriënteren, te leren en te ontmoeten. Nu er weer heel wat meer mogelijk is, is het dus ook weer mogelijk om nieuwe connecties te maken. En wat is een betere plek om mensen te ontmoeten dan op een feestje? Kimber wilt daarom door middel van een feestje jongeren elkaar weer laten ontmoeten, maar niet zomaar een feestje…
Er zat namelijk ook een plus-side aan de corona tijden. Veel jongeren zijn op zoek gegaan naar een leuke hobby om verveling tegen te gaan of hebben nieuwe talenten ontdekt doordat er opeens meer tijd voor was. Nu viel het Kimber op dat veel jongeren zelf zijn gaan leren draaien zodat ze een feestje thuis konden nabootsen. Hoe leuk om deze mensen nu daadwerkelijk een podium te bieden. Laten we de twee componenten, huis dj’s en mensen ontmoeten tijdens een feestje, eens lekker met elkaar mixen!

Kimber 28 jaar en werkend als jongeren projectbegeleider bij STAD Utrecht. Kimber heeft een grote liefde voor muziek en is zelf in de lockdown ook begonnen aan een nieuwe hobby, namelijk: DJ’en. Ze leerde het haar zelf (en hulp van anderen) en maakte zo haar ‘eigen’ feestjes. Kimber werd gevraagd om op de feestjes, die wel weer mochten, te komen draaien. Dat beviel haar behoorlijk goed, en anderen ook en zo rolde het balletje verder door. Om haar heen krijg ze van veel mensen te horen dat ze zijn begonnen met draaien of het wel eens zouden willen leren. Alleen hebben veel jongeren die connecties nog niet. Kimber wil jongeren graag de kans geven om in dit wereldje te kunnen kruipen. Hoe vet als ze voor een echt publiek kunnen staan. Daarom heeft Kimber haar campagne opgezet: De Utrechtse huis DJ contest. Zo geeft ze de nieuw komende dj’s een podium en de kans om zo hun netwerken te verbreden.

De Utrechtse huis DJ-contest werkt met een voorronde. Jongeren mogen hun set insturen of een link van YouTube/Soundcloud sturen naar: huisdj@stad-utrecht.nl. De 4 juryleden (tba) zullen in beraad gaan en kiezen de 7 beste DJ’s uit. Deze DJ’s worden per mail ingelicht of ze door de voorronde heen zijn of niet. De jongeren die door de voorronde heen zijn worden op het STAD Utrecht kantoor gevraagd voor een vette fotoshoot en een kleine introductie. De line-up zal via verschillende social media kanalen bekend worden gemaakt. Dan is het oefenen geslagen!

Zaterdag 11 december van 18:30 – 23:00 vindt het evenement plaats in de Ping Pong Club te Utrecht. De MC: Salim, zal de avond presenteren. Zo mogen de DJ’s om de beurt draaien en hun uiterste best doen. De 4 juryleden zullen aanwezig zijn en letten op meerdere dingen zoals: techniek, maar ook hoe je omgaat met het publiek. De jury zal aan het eind van de avond de beste Utrechtse huis DJ aankondigen en een prijs uitreiken. Maar naast de jury prijs is er ook een publieksprijs. Het publiek mag namelijk ook stemmen, dus zorg dat al je vrienden en familie aanwezig zijn! Volg de Instagram voor meer informatie.


Fase: Uitvoerende fase