De stille schrijvers club - post editieHeb jij ook een goed idee?

De Stille Schrijvers Club – POST EDITIE

Steeds meer jongeren zijn aan het schrijven geslagen. Van raps tot short stories en van spoken word tot poëzie: schrijven is steeds populairder aan het worden! Corona heeft zeker aan die trend bijgedragen want het is een activiteit die je prima thuis in je eentje kan doen en bovendien iets waarmee je al je zorgen, frustraties of andere emoties van je af kunt schrijven. Nu Corona langer duurt dan men verwacht had, begint het ‘alleen’ schrijven wel een beetje te vervelen. Als je van sporten houdt, heb je sportclubs. Als je van muziek houdt, kun je in een bandje… Maar wat kun je samen met anderen doen als je van schrijven houdt? Hoe leuk zou het zijn als jongeren hun liefde voor schrijven met elkaar kunnen delen, elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren? 

Elisa heeft daar de oplossing voor bedacht: De Stille Schrijvers Club! Een clubje speciaal voor Utrechtse jongeren van 15 tot 25 jaar die van schrijven houden en dat graag met andere (gelijkgestemde) leeftijdsgenoten willen doen. Of je nu meer wilt leren over schrijven in de vorm van poëzie, proza en/of spoken word; De Stille Schrijvers Club is voor iedereen met liefde voor woordkunst! Elisa wil jongeren activeren om zich op een laagdrempelige manier te laten stimuleren en inspireren door de verschillende vormen van taal. Een creatieve plek waar leeftijdsgenoten met dezelfde interesse hun talent verbreden en hun eigen werk delen. Een club voor jongeren met een passie voor taal waardoor er een community van taalliefhebbers ontstaat.

Helaas kwam corona om het hoekje kijken en was fysiek bijeenkomen niet mogelijk. Hier baalde Elisa van, maar toen kwam ze op een leuk idee. We kunnen het uiteraard online doen, maar dat vond ze niet origineel genoeg. Om een extra twist te geven bedacht ze de: Post editie.
Er waren tien deelnemers, elke deelnemer kreeg een andere deelnemer aangewezen naar wie ze de opdrachten moesten sturen. Ze kregen het adres van desbetreffende persoon en stuurde de opdracht per post vóór een bepaalde datum. Vol verwachting wachtte de deelnemers bij hun brievenbus. Alle deelnemers gaven aan dat het heel leuk was om post te ontvangen, vooral in deze gekke tijden. De opdrachten werden voorgedragen in de online meeting, en na besproken. Veel mooie verhalen en verschillende stijlen kwamen aan bod, van beginnende tot ervaren schrijvers, een mooie mix. Daarnaast werd aan iedereen ook een persoonlijke vraag gesteld zodat ze elkaar op die manier beter konden leren kennen. Op het einde van de meeting werd de volgende opdracht onthuld en had iedereen weer twee weken de tijd om de volgende opdracht te schrijven op de post te doen.

Volg de Stille Schrijvers Club en blijf up to date voor meer leuke schrijversmeetings in de toekomst.


Fase: Afgeronde fase