Heb jij ook een goed idee?

Dipje? Just do it!

Als je in een dip zit, moe bent of gestresst, je onzeker voelt of gewoon ronduit ongelukkig bent, is het ‘makkelijk’ om je terug te trekken. Om op de bank of in bed te gaan liggen, de deken over je hoofd te trekken, veel te gaan gamen of Netflix volledig uit te spelen. Die ene serie of film is dan ontzettend aantrekkelijk om lekker in te verdwijnen. Begrijpelijk, maar wel onhandig. Juist van bewegen wordt je namelijk gelukkiger. Als je gaat sporten maak je stofjes zoals dopamine aan, die er voorzorgen dat we ons tevreden en beloond voelen. 

De dipjes onder jongeren nemen toe, al is het maar door Corona. Het thuis in bed hangen daarmee ook en dus is het tijd voor actie! Joey, Lisa en Bloeme zette de campagne Dipje? Just do it! op. Met deze campagne willen zij jongeren aan het sporten krijgen, juist op die momenten dat ze zich even kut voelen. Zelf hebben ze ook ervaren wat de positieve invloed van sporten op je mentale gesteldheid kan zijn. Je wordt er zelfverzekerder door, voelt je tevredener en opent je makkelijker naar anderen. Kortom: in tijden van mentale druk is het belangrijk om fysiek actief te zijn.

Het doel van de campagne is om jongeren te stimuleren om te sporten op het moment dat ze zich slecht voelen. Om hen in contact te brengen met laagdrempelige, gratis sporten in de openbare ruimte waar je geen abonnement, lidmaatschap of ‘afspraak’ voor nodig hebt. Sporten die je op ieder moment van de dag, wanneer je het ook maar even nodig hebt, gratis en gemakkelijk (buiten) kunt doen.

Dipje? Just do it! bestaat uit online campagne op instagram, offline campagne (posters en stickers door het hele dorp heen) en een event week waarin 3 verschillende sporten worden gegeven door middel van clinics. Jongeren kunnen gratis leren basketballen, skaten en calisthanics. De clinics worden grotendeels ook weer gegeven door jongeren uit de regio, zodat er echt een community gevoel kan ontstaan.

In de week van 27 september vonden de clinics plaats. Het weer (man wat een regen!) liet de basketbalclinic treurig genoeg in het water vallen.. maar gelukkig waren de skate en calisthenics clinics op donderdag 30 september een enorm succes! In totaal hebben bijna 70 jongeren meegedaan, en was er op het skatepark ook een trick contest georganiseerd, om te laten zien hoe sterk en open de skate community in het Gooi is.

Grote dank aan Vadim, Jevon, Ti, Jos, Sam, Maxim, Gooise Meren Beweegt, Ik Ben Geweldig, Barbier Rogier, Skate7 en Drukzo voor alle sponsoring, hosting en prachtige clinics!

Thema: Quarterlife Crisis