IngelijstHeb jij ook een goed idee?

INGELIJST

De coronacrisis heeft de horeca het laatste jaar hard genekt: van talloze restaurants die failliet zijn gegaan, tot enorme financiële worstelingen. Mensen die werken in de horecasector zijn in Libra’s ogen echter unieke toppers die, zeker na de crisis, een plek in de schijnwerpers verdienen. Vandaar dat Libra haar project “Ingelijst” heeft opgezet! Ingelijst is een project om de horeca na de corona crisis in het zonnetje te zetten. Dit heeft zij gedaan door de mensen achter de bekende horecagelegenheden van Utrecht vast te leggen door middel van een portrettenserie.

Libra Telako (19 jaar) is net afgestudeerd als illustrator en mediavormgever. Nu zij haar diploma op zak heeft is voor haar de grote vraag: ‘wat nu?’ Op het moment is ze zelf nog bezig met het oriënteren binnen haar werkveld en natuurlijk het opdoen van leuke contacten. Het leek Libra de hoogste tijd om een eigen project op te zetten bij STAD.

Maar wat is dit project nou eigenlijk? Ingelijst is een kunst en cultuur gerelateerd project. Hierbij zullen 9 geïllustreerde portretten te zien zijn van de meest bijzondere en markante koppen uit de Utrechtse horecasector! Markante koppen klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar het zijn uiteraard bijzondere gezichten die je niet zomaar vergeet. Los van het gezicht van een persoon, maakt het je ook nieuwsgierig naar wat het verhaal achter hem of haar is. Een markant gezicht is natuurlijk een verhaal op zich, maar wat is nou precies de achtergrond van Libra haar geportretteerde? 

Daarnaast zijn de vaste horeca gezichten belangrijk. Mensen komen het liefst vaak terug bij een zaak als de bediening goed en persoonlijk is. Zo krijgt een zaak vaak vaste gasten, maar wordt ook een bediende of barman het gezicht van de zaak. En dan is het nu dus aan Libra de taak, om deze markante kop het beste vast te leggen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de serie portretten geëxposeerd zal gaan worden in alle horecagelegenheden die meewerken aan ingelijst.

Deze leuke portrettenserie van Ingelijst is vanaf 10 november tot en met 10 december te zien in de deelnemende horecagelegenheden. Elke zaak zal een muur beschikbaar stellen waar alle geportretteerde Ingelijst tentoongesteld kunnen worden. Eén grote ‘family wall’. De grote opening heeft plaatsgevonden bij Bar Bolsjewiek op woensdag 10 november. Dit was een groot succes.

Daarnaast heeft er ook een leuke samenwerking met brouwerij Vedett plaatsgevonden. Zij hebben de portretten af laten drukken op de labels van de Vedett bierflesjes. Deze werden gratis uitgedeeld aan de bezoekers van de expositie opening. Daarnaast zijn deze biertjes ook verkrijgbaar bij een aantal deelnemende horecazaken.

De deelnemende horecazaken van Ingelijst zijn: Bar Walden, De Pomp, Ping Pong Club, Bar Bolsjewiek, Hofman Café, Spaghetteria Korte Koe, BROEI Bakkerij, De Tussentijd & Brouwerij Eleven. Voor meer info volg: @stadutrecht.


Fase: Uitvoerende fase