Heb jij ook een goed idee?

Club Weeb

Kiran (24) en Nick (22) zijn enorme weebs die zich al sinds jongs af aan dagelijks bezig houden met de animescene. Daarnaast zijn ze redacteurs van Club Weeb: een nieuw online magazine dat zich focust op alles rondom Japanse popcultuur. Denk hierbij aan anime, videogames, Japanse popmuziek en evenementen omtrent Japan. Ze differentiëren zichzelf van vergelijkbare blogs door geen blad voor de mond te nemen en een humoristische twist aan hun artikelen te geven. Naast het schrijven van artikelen willen ze zich echter ook bezig houden met het organiseren van originele, creatieve evenementen omdat zij geloven dat er een gat in de markt voor is!

Tijdens een zoektocht naar creatieve initiatieven voor weebs, stuitten ze op Club Mogra: een nachtclub in Tokyo, welke exclusief gericht is op fans van anime en J-pop. Een gemiddelde avond in deze club resulteert dan ook in ontelbare cosplays, honderden glow sticks, open getrokken sake flessen en een aaneenschakeling van over-the-top anime liedjes. Klinkt als een hilarische top-ervaring toch? Dat dachten Kiran en Nick ook, maar toen dit notoire duo het internet gingen doorspitten naar een soort Nederlandse adaptatie hiervan, hebben ze helemaal niks gevonden…

Tijd om het heft in eigen handen te nemen dus! De boys gaan samen met STAD Utrecht een dansavond organiseren die exclusief gericht is op weebs! Meer info over deze avond zal binnenkort verschijnen, maar hou voor nu nog even de socials van Club Weeb en STAD Utrecht in de gaten!

Op 16 en 17 oktober kan je Club Weeb al wél terugvinden op Made in Asia: een gigantische anime conventie in Evenementenhal Gorinchem! Op deze conventie hosten ze een silent disco, waar ze 2 dagen lang, 8 uur lang achter elkaar energiek de bekendste anime tunes draaien! Hoe meer Instagram volgers ze krijgen op de conventie, hoe meer challenges ze uitvoeren vanachter de DJ-booth. Dat varieert van het eten van een hete peper, tot het drinken van meerdere sake shots en het aantrekken van een maidkostuum. Optimaal pijn lijden dus! Grote kans dat ze compleet uitgeput zijn na het weekend, en dat is precies waar Kiran en Nick bezoekers mee gaan vermaken!


Fase: Uitvoerende fase