Heb jij ook een goed idee?

Club Weeb

Kiran (24) en Nick (22) zijn enorme weebs die zich al sinds jongs af aan dagelijks bezig houden met de animescene. Daarnaast zijn ze redacteurs van Club Weeb: een nieuw online magazine dat zich focust op alles rondom Japanse popcultuur. Denk hierbij aan anime, videogames, Japanse popmuziek en evenementen omtrent Japan. Ze differentiëren zichzelf van vergelijkbare blogs door geen blad voor de mond te nemen en een humoristische twist aan hun artikelen te geven. Naast het schrijven van artikelen willen ze zich echter ook bezig houden met het organiseren van originele, creatieve evenementen omdat zij geloven dat er een gat in de markt voor is!

Tijdens een zoektocht naar creatieve initiatieven voor weebs, stuitten ze op Club Mogra: een nachtclub in Tokyo, welke exclusief gericht is op fans van anime en J-pop. Een gemiddelde avond in deze club resulteert dan ook in ontelbare cosplays, honderden glow sticks, open getrokken sake flessen en een aaneenschakeling van over-the-top anime liedjes. Klinkt als een hilarische top-ervaring toch? Dat dachten Kiran en Nick ook, maar toen dit notoire duo het internet gingen doorspitten naar een soort Nederlandse adaptatie hiervan, hebben ze helemaal niks gevonden…

Tijd om het heft in eigen handen te nemen dus! De boys hebben samen met STAD Utrecht een dansavond georganiseerd die exclusief gericht is op weebs! “Club Weeb: A Weeb’s Night Out!” vond plaats in EKKO op zondag 29 mei 2022 en heeft meer dan 200 tickets weten te verkopen.

Meer info over de volgende editie zal binnenkort verschijnen, maar hou voor nu nog even de socials van Club Weeb en STAD Utrecht in de gaten. Check nu onze aftermovie! Film & edit: Met Huib & Haar.

Club Weeb kon je tevens ook al terugvinden op de eerste 2 edities van Heroes Made in Asia: een gigantische anime conventie in Evenementenhal Gorinchem! Op deze conventie hebben ze Silent Weeaboo Disco’s gehost, waar ze 2 dagen lang, 8 uur lang achter elkaar energiek de bekendste anime tunes draaiden!


Resultaat: Legendarische clubavond voor anime, J-pop en cosplay liefhebbers
Fase: Afgerond