Heb jij ook een goed idee?

AMPtv

Een groep jongeren die in de zomervakantie in 2,5 (!) week tijd 5 fantastische videoproducties maakt voor dj Cesqeaux en Black Sun Empire. Die filmen, bouwen, technici’en, organiseren, editen, ontwerpen, regelen en maken. Die zich de ballen uit hun broek werken. Met hulp van tientallen Utrechtse ondernemers.. Klinkt wellicht te mooi om waar te zijn maar precies dit is gebeurd tijdens AMPtv!

AMPtv was een maak traject voor creatieve MBO studenten. In 2,5 week tijd hebben zij in verschillende teams en onder begeleiding van Utrechtse professionals een een 5 tal video producties gemaakt over 2 bekende Nederlandse DJ’s. Zij hebben de inhoud en het format van deze video’s bedacht, gerealiseerd en de wereld in gebracht. Van moodboards tot locatiebezoeken en van camerawerk tot het realiseren van een promotiecampagne en laceringsevenement: ieder aspect van een video productie is door studenten bedacht en gerealiseerd. Ondertussen zijn zij begeleid door een team van ervaren professionals en hadden ze allen een eigen coach die hen door het AMPtv traject heen heeft geloodst.

Naast een ontwikkelproject voor de deelnemende jongeren, die door Corona veel stage en praktijkervaring hebben moeten missen, heeft AMP ook artistiek gezien 5 unieke en diverse videoproducties gerealiseerd. Een documentaire, twee registraties van live optredens, een promo video en een Behind The Scenes video over het AMPtv traject zelf. Er is voor een diversiteit aan videoproducties gekozen, om de leerervaring van de jongeren en de participatie mogelijkheden (zowel voor hen als voor het Utrechts cultureel landschap) zo groot mogelijk te maken. Zo heeft AMPtv de culturele Utrechtse sector op 3 wijzen gediend: als leertraject voor jonge studenten uit de stad, als impuls en showreel voor lokale culturele ondernemers en als bijzonder portret (te gebruiken ter promotie) van de deelnemende artiesten. Wil je de producties zien? Kijk dan snel de aftermovie hiernaast en check voor de andere video’s www.containedsessions.com/amptv


Resultaat: AMPtv is een ervaringsprogramma voor MBO studenten, waarin zij aanvullend op hun opleiding, ervaring kunnen opdoen in de creatieve en evenementenbranche.
Fase: afgerond (maar wordt vervolgd!)