Heb jij ook een goed idee?

YOUNG FIXERS DINNER – A taste to success

De droom van Young Fixers Dinner is om meer samenwerking en ontmoeting tussen verschillende ondernemende jongeren te stimuleren zodat zij elkaar kunnen stimuleren en helpen. Om dit voor elkaar te boksen wordt het Young Fixers Dinner georganiseerd.

Woensdag 16 maart 2022 vond een nieuwe editie plaats in de Tussentijd. Young Fixers Dinner – A taste to success! Young Fixers Dinner werd georganiseerd voor en door Young Fixers tussen de 17 – 30 jaar uit Utrecht en had als doel om nieuwe connecties op te zetten, een boel te inspireren en samenwerking tussen alle Fixers te stimuleren. Tijdens het diner, want er werd natuurlijk ook gewoon lekker gegeten, was er een programma vol creatieve onderdelen die er voor moeten zorgen dat de zojuist genoemde doelen werden behaald, zonder dat het voelt als een geforceerde workshopavond. En deze doelen werden ook behaald. Veel jonge ondernemers hebben contacten met elkaar uitgewisseld voor eventuele samenwerkingen. Zeer geslaagd dus.

Deze editie was anders dan de eerste editie. Het unieke aan deze editie was dat de succesverhalen verteld werden doormiddel van een expositie. De expositie werd in 3 delen verdeeld (over drie gangen).
Deel 1: Hier werd het succesverhaal van 3 verschillende Utrechtse ondernemers verteld doormiddel van kunst. Daar kwamen de 3 dames van Artides bij kijken. Zij hadden 2 gedreven kunstenaressen gevonden en een van henzelf die samen met de ondernemers vette kunst wilden maken. De ondernemers, die ooit ook een Young Fixer zijn geweest hebben natuurlijk een pad afgelegd. Ze zijn van Young Fixer doorgegroeid naar ondernemer. Het doel van de expositie was om dat proces visueel te maken. Het idee was dat de kunstenaars dit vertaalde naar een expositie in de vorm van installaties van beeld, video, schilderij, mode etc. De gasten van het YFD werden meegenomen in de wereld van de ondernemers. De gasten raakte geïnspireerd en werden gestimuleerd om na te denken hoe zij dit voor zichzelf konden toepassen.
Deel 2: Hier werd het verhaal van de gedreven Utrechtse meiden verteld die tijdens hun studie MUSA Intimates hebben opgezet. Deze meiden ontwikkelen comfortabele en duurzame lingerie, gemaakt van Bananen textiel. Zij hebben al een heel pad afgelegd en hebben nog een heel pad te gaan. Zij vertelde hoe het allemaal was gestart, hoe het was verlopen en wat ze nog willen bereiken.
Deel 3: Een jonge kunstenares Libra Telako (19 jr) was haar stage gestart bij STAD en was na haar stage periode begonnen met haar eigen project: Ingelijst. Met dit project wilde ze de horeca in het zonnetje zetten door werknemers met verschillende functies van de Utrechtse horeca te illustreren en hun verhaal te vertellen. De portretten waren te zien in 9 verschillende horecazaken. Samen met haar sponsor Vedett regelde ze dat ook deze prachtige portretten te zien waren op de Vedett biertjes zelf. Dit project was zo een succes, dat Vedett gevraagd heeft of Libra dit ook in andere steden wilt doen. Libra liet haar werk en het werkproces zien, maar ook had ze haar verhaal verteld en verteld hoe zij een succesvolle Young Fixer werd.

Het Young Fixers Dinner zegt het al, het was een diner waar verschillende Young Fixers uit Utrecht bijeenkwamen en genoten van een heerlijk 3-gangen menu van De Tussentijd onder het genot van een Beer Paring van Duvel. Young Fixers konden nieuwe connecties maken, maar elkaar ook inspireren en stimuleren. Door de succesverhalen te horen van verschillende soorten ondernemers hoopte de jongeren achter het YFD dat de Young Fixers geïnspireerd werden om ook stappen te gaan zetten, en daadwerkelijk te gaan fixen. Meerdere jongeren hebben elkaar na het diner nog gezien om te kijken naar eventuele samenwerkingen.

Een kaartje kostte 35euro, dit is inclusief:

  • Entree
  • 3-gangen diner
  • Beer paring
  • Expositie
  • Leuke randprogrammering
  • Uitbreiden van je netwerk in Utrecht

Special thanks voor de Gemeente Utrecht – Initiatievenfonds, Duvel Moortgat en Cafe de Tussentijd. Zonder jullie wat ons dit niet gelukt!

Houdt de socials goed in de gaten, want wellicht komt er wel een vervolg.


Resultaat: Een diner voor en door Young Fixers
Fase: Afgerond