Creative ClassHeb jij ook een goed idee?

Creative Class

Help is on the way! En wel met Creative Class; het inspirerende weekend voor alle jongeren die zich voor willen bereiden op een creatieve opleiding. Voor een portfolio heb je weer inspiratie nodig, en een gezonde dosis feedback van andere creatievelingen. Allemaal zaken die tijdens Corona moeilijk te vinden zijn, maar die je tijdens Creative Class om de oren vliegen.

Uit ervaring weet Hanna hoe moeilijk het is om in deze tijd de inspiratie te vinden die je nodig hebt om te creëren.
“Ik heb zelf ook een creatieve (voor)opleiding gedaan en weet van alle kanten hoe moeilijk en spannend zo’n toelatingstest is. Zeker als je niet in een creatief gezin bent opgegroeid, of mensen om je heen hebt die ervaringen hebben met portfolio’s en je kunnen helpen bij het maken van die van jou. Mijn vooropleiding was inspirerend, maar: duur. Enorm enorm enorm duur. Ik vind dat, zeker met het wegvallen van creatief onderwijs op Middelbare scholen, veel geld geen rol zou moeten spelen bij de voorbereiding die je kunt treffen voor je vervolgopleiding.

Corona maakt ook nog eens dat de inspiratie bij creatievelingen op een dramatisch lowpoint zit en dat er weinig spiegel-momenten zijn om met anderen te sparren over je ideeën. Je maakt gewoon minder mee, dus uniek zijn en nieuwe dingen maken wordt steeds lastiger.

Daarom heeft Hanna Creative Class opgezet, een weekend voor creatieve jongeren uit Utrecht waarin ze in contact komen met andere creatievelingen, ze aan de slag kunnen met inspirerende opdrachten en gecoacht worden door experts uit het werkveld. Het weekend bestaat uit meerdere opdrachten, coachingsmomenten, workshops en inspiratiesessies. In 2 dagen worden de deelnemers ondergedompeld in een te gekke, creatieve wereld en uitgedaagd om te maken, out of the box te denken en het beste uit hun creatieve zelf te halen. Daarnaast is dit ook een moment waar je andere creatievelingen kunt ontmoeten onder het genot van een drankje en plaatjes die worden gedraaid door een DJ. 

Creative Class zal plaatsvinden op een zaterdag 28 en zondag 29 augustus van 12:00 – 18:00 bij de Stadstuin Playground in Utrecht. Veel verschillende coaches en experts zullen bijdragen aan het weekend en samen zullen we een heel concreet verschil maken in het leven van 30 jongeren en hen helpen bij het vormgeven van hun toekomst! 

Wil je ook meedoen? Stuur dan een privé bericht naar de Instagram.


Fase: Concept fase