Creative ClassHeb jij ook een goed idee?

Creative Class

Help was on the way! En wel met Creative Class; het inspirerende weekend voor alle jongeren die zich voor willen bereiden op een creatieve opleiding. Voor een portfolio heb je weer inspiratie nodig, en een gezonde dosis feedback van andere creatievelingen. Allemaal zaken die tijdens Corona moeilijk te vinden zijn, maar die je tijdens Creative Class om de oren vliegen.

Corona maakt ook nog eens dat de inspiratie bij creatievelingen op een dramatisch lowpoint zit en dat er weinig spiegel-momenten zijn om met anderen te sparren over je ideeën. Je maakt gewoon minder mee, dus uniek zijn en nieuwe dingen maken wordt steeds lastiger.

Uit ervaring wist Hanna hoe moeilijk het was om in deze tijd de inspiratie te vinden die je nodig hebt om te creëren. Daarom had Hanna Creative Class opgezet, een weekend voor creatieve jongeren uit Utrecht waarin ze in contact komen met andere creatievelingen, ze aan de slag kunnen met inspirerende opdrachten en gecoacht worden door experts uit het werkveld. Het weekend bestond uit meerdere opdrachten, coachingsmomenten, workshops en inspiratiesessies. In 2 dagen tijd werden de deelnemers ondergedompeld in een te gekke, creatieve wereld en uitgedaagd om te maken, out of the box te denken en het beste uit hun creatieve zelf te halen.

Creative Class heeft plaatsgevonden op een zaterdag 28 en zondag 29 augustus van 12:00 – 18:00 bij de Stadstuin Playground in Utrecht. Op zaterdag waren er 13 deelnemers en op zondag 14 deelnemers aanwezig. De zaterdag werden de deelnemers verrast met een leuke (experimentele) inspiratiesessie van Steinar. Daar werd veel met elkaar gespard over wat inspiratie nou eigenlijk voor jou betekent. Daarna kregen de deelnemers de opdracht om kunst te maken op verschillende stijlen van muziek en met het gebruik van verschillende voorwerpen. Het was een groot succes! Iedereen was tevreden en heeft nieuwe manieren van inspireren ontdekt en hebben hun creatieve zelf helemaal laten gaan.

Volg onze Instagram voor meer informatie.

Mede mogelijk gemaakt door: Stimuleringsfonds Malakkastraat 6, de Stadstuin en Bar Bolsjewiek.


Fase: Afgerond