The Jimbo ShowHeb jij ook een goed idee?

The Jimbo Show: Ongefilterd jezelf zijn

Het is Jimmy opgevallen dat er onder jongeren nog best weinig wordt gesproken over gevoelens. Maar, waarom is dit zo? Waarom vinden mensen het eng om te praten over gevoel? Iedereen voelt toch? Jimmy wilt dat jongeren gaan inzien dat het juist fijn kan zijn om over je gevoel te praten en dat je moeilijke onderwerpen juist bespreekbaar zou moeten maken. Hij heeft zelf veel meegemaakt in zijn leven en is er zelf ook achter gekomen dat het kan opluchten om je gevoelens te uiten. Men voelt zich namelijk ook eenzaam, omdat ze denken dat zij de enige zijn met dit probleem en waarschijnlijk niemand ze begrijpt. Dit zal ook zo blijven als er niet over gesproken wordt. Door er toch over te praten wordt deze eenzaamheid ook minder!

Jimmy is van zichzelf erg nieuwsgierig en wil graag leren van zijn eigen ervaringen. Hij denkt dat hij mensen kan helpen door zijn nieuwsgierigheid in te zetten en ervaringen van anderen te delen. Met De Jimbo Show wilt hij dieper kijken naar verschillende ‘zware’ maar ook ‘luchtige’ onderwerpen om zichzelf op allerlei vlakken te begrijpen en daarmee mensen te kunnen helpen en inspireren.

Jimmy heeft toen besloten om een podcast te starten: “De Jimbo Show – Ongefilterd Jezelf Zijn”. In zijn podcast wilt hij verschillende jongeren en experts uitnodigen met wie hij diverse onderwerpen bespreekt. Denk aan onderwerpen als: Geluk, ADHD, verslaving, onzekerheid, emoties, verliefdheid en nog veel meer! Hij wilt het hebben over onderwerpen waar hij zelf nog veel vragen over heeft of nog zoekende in is. In zijn show wilt Jimmy deze vragen aan het licht brengen en hopelijk antwoorden krijgen waar hij, maar ook alle andere jongeren, iets aan hebben. Het doel is om ongefilterd te uiten wat je denkt, voelt en ervaart. Maar ook om te ontdekken hoe wij het allerbeste uit onszelf kunnen halen door ongefilterd jezelf te zijn!

“De Jimbo Show: Ongefilterd Jezelf Zijn” zal opgenomen worden in het Zimihc Theater te Overvecht. De podcast wordt ook gefilmd en is binnenkort terug te zien op YouTube en Instagram. Stay tuned!


Fase: Concept fase