EscapadeHeb jij ook een goed idee?

Escapade

Herinner jij je seksuele voorlichting van de middelbare school nog? En kan je nog herinneren dat er vooral werd gepraat over soa’s en het voorkomen van zwangerschappen? Dit kan beter! Jongeren vinden dit ook, volgens Rutgers geven zij namelijk de seksuele vorming op school een 5,8. Volgens hen wordt er te weinig gesproken over wensen en grenzen, plezier in seks, sexting en onrealistische verwachtingen door porno. Dat merken Linda en Milou van Escapade ook. Zij vinden dat er te weinig gesproken wordt over seksueel grensoverschrijdend gedrag, terwijl dit nog te vaak voor komt, zowel online als offline. 
Ook kan de voorlichting in ons onderwijs een flinke dosis positieve seksualiteit gebruiken en minder angst. Er kan veel misgaan maar het moet ook een spannend avontuur, een ‘escapade’, blijven waarbij veilig ontdekken de norm moet zijn.

Linda en Milou zijn samen Escapade! Zij ontwikkelen een escape room voor en door jongeren. Met de escape room maken Linda en Milou een serieus onderwerp luchtig en laten ze de jongeren spelenderwijs leren doordat ze actief met het onderwerp bezig zijn. Daarnaast blijkt dat wanneer je grenzen en wensen rondom intimiteit en seks kent en deze goed kan communiceren, dit de kans om slachtoffer of dader te worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag verminderd.

Linda en Milou betrekken jongeren bij de ontwikkeling van het spel. Dit doen ze door middel van het organiseren van meedenk sessies waar het onderwerp grensoverschrijdend gedrag openlijk besproken wordt met de jongeren. De jongeren kunnen hun verhaal vertellen maar ook aangeven wat ze fijn zouden vinden om meer over te leren.

Ben jij nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van dit leerzame en leuke spel? Volg de meiden dan op Instagram.


Fase: concept fase