Heb jij ook een goed idee?

Brieven van het brein

Jongeren en politiek een op het oog onmogelijke match. Al decennia lang proberen politici jongeren meer te betrekken bij de politiek. Wat nu als dat de totaal verkeerde denkwijze is en het juist de jongeren zijn die de politiek meer moeten betrekken. Dat is precies wat wij, Jonah, Gido, Ilse en Sanne deze Slimpact periode gaan doen.

Wij hebben gekozen voor het onderwerp jongeren met mentale klachten. Wij zien om ons heen dat veel jongeren door de corona met zware mentale klachten zitten. Hier wordt door de overheid vanuit ons perspectief veel te weinig voor gedaan. Precies daarom gaan wij ervoor zorgen dat dit duidelijk wordt voor de politici.

Ons idee is om zoveel mogelijk jongeren een hun eigen verhaal te laten vertellen in een brief. Dit kunnen zij doen door middel van het invullen van een formulier. Deze formulieren werken we uit tot brieven. Deze brieven gaan wij persoonlijk afleveren bij minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Hierdoor hopen wij dat Hugo De Jong in gaat zien dat de mentale staat van de meeste jongeren op dit moment niet goed is. Op dit moment zijn wij een social media campagne aan het opzetten om samen met een aantal influencers zoveel mogelijk mensen deze brief te laten schrijven. Al deze brieven samen worden voor 10 maart afgeleverd bij Hugo de Jonge. Wij hopen hiermee meer aandacht te vragen voor de mentale klachten van jongeren.

Help ons mee en deel je verhaal!

Thema: Politiek & Jongeren
Fase: realisatiefase