Heb jij ook een goed idee?

buitenbeentjes

We leven in een samenleving van regels: ga naar school, haal je diploma, ga studeren, haal je diploma, zoek een baan en verdien je geld om rond te komen. Wat als dat niet helemaal lukt? Wat als jij, om welke reden dan ook, niet helemaal in het schoolsysteem past?

Rutger is zo iemand. Hij was ’te druk’ en volgens leraren, trainers en zijn ouders zou hij een concentratieprobleem hebben. School was een struggle en deed niet veel goeds met zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Hij stopte met zijn studie, en ging doen wat hij écht leuk vond. Van 08:00 in de ochtend tot 00:00 in de avond is hij nu met volle overgave bezig om het beste uit zijn dag te halen. Daardoor is hij zichzelf beter gaan begrijpen, is zijn zelfvertrouwen gegroeid, en maakt hij weer de vetste plannen voor de toekomst. Vertrouwen op zijn eigen kunnen en doen wat hij leuk vindt geeft hem zoveel energie, dat hij dit graag door wil geven aan andere jongeren die tegen dezelfde problemen aanlopen als hij eerst deed.

Daarom gaat Rutger nu een podcast serie “buitenbeentjes” starten over de kracht van anders denken. In de podcast afleveringen deelt hij zijn eigen ervaringen en interviewt hij telkens een ‘succesvolle’ volwassene die de dingen anders heeft gedaan dan anderen, die vroeger ook als ‘lastig’ werd gezien en nu toch een succesvolle carrière heeft opgebouwd. De gesprekken zullen gaan over de ervaringen, het succes, de struggles en de leermomenten. Hoe hebben zij hun negatieve ‘label’ omgezet naar positieve groei? Hoe gingen zij om met de oordelen en ideeën van anderen? Waar haalden zij hun energie uit? Of waar konden ze hun energie in kwijt? Welke adviezen hebben ze voor jongeren die onzeker zijn geworden over hun eigen kunnen of denken? Ondanks het feit dat deze mensen anders waren dan anderen hebben zij het toch gemaakt en dat wilt Rutger laten zien, horen en voelen aan jongeren die afwijken van de norm of het, net zoals hij vroeger, moeilijk vinden om op school ‘gewoon mee te doen’ .

Buitenbeentjes de Podcast is vanaf zondag 6 december te beluisteren via Spotify en Apple Podcast, de links vind je dan hier!


Fase: productie