De acceptatie van de LHBTI+ community onder jongeren bevorderenHeb jij ook een goed idee?

VLAGTASTISCH

Nederland lijkt op het eerste gezicht een land waarin de LHBTI+ community een fijn leven kan leiden, maar dat is vooral het geval wanneer je ʻnormaalʼ doet of niet zichtbaar bent. De tolerantie is helaas niet zo tolerant als ze lijkt. Jongeren uit de LHBTI+ community denken zelfs vier tot vijf keer vaker aan suïcide dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten, een vreselijk  gegeven. Met deze actie ʻVlagtastischʼ willen wij de acceptatie van de LHBTI+ community onder jongeren bevorderen. 

Vlagtastisch 

Hierbij introduceren wij de meest kleurrijke actie, waarbij we Haarlem willen overspoelen met regenboogvlaggen! Het team van STAD zal van tevoren naar verschillende openbare plekken in Haarlem gaan en mensen aansporen om de regenboogvlag op te hangen. 

Kijk en leer

Met de mensen die de prachtige regenboogvlag al uit hebben hangen, zouden wij graag in gesprek  gaan. We zijn namelijk zeer benieuwd naar het verhaal hierachter en zouden deze verhalen graag willen vastleggen op beeld en met de medemens delen.  

Flags Out

Omdat niet zomaar iedereen over een regenboogvlag beschikt en wij ze wel willen aanmoedigen om er een op te hangen, zullen we opzoek gaan naar sponsoren. Hierdoor hopen wij de mensen zoveel mogelijk vlaggen aan te kunnen bieden en zo de drempel lager te maken om hem op te hijsen. De  vlaggen zijn uiteraard helemaal gratis. 

Verbondenheid 

Door op Paarse Vrijdag met een grote groep massaal de regenboogvlag op te hangen, maak je natuurlijk een enorm statement. Acceptatie LHBTI+ community actie Dit zal voor awareness zorgen bij mensen die zich nog niet goed genoeg bewust zijn van de LHBTI+ community. De community voelt zich gesteund door de uithangende vlaggen en buitenstaanders worden zich ervan bewust. Ook bieden de verhalen die wij zullen delen van degenen die de vlag al hebben hangen informatie voor buitenstaanders en steun voor de community.

Op deze manier ontstaat er verbondenheid, acceptatie en awareness! En gaan we strijden om met deze actie de acceptatie van de LHBTI+ community vergroten.

Kijk op de insta voor leuke foto’s en verhalen.

Thema: GSA
Resultaat: De acceptatie van de LHBTI+ community onder jongeren bevorderen
Fase: Realisatie