Heb jij ook een goed idee?

Op de Achtergrond

Introvert en extrovert, twee woorden die je af en toe wel eens voorbij ziet vliegen. Je hoort het afkeurende gesprek al: introvert zijn is saai en extraverten zijn veel te druk. Beide woorden komen negatief over, terwijl de maatschappij toch meer lijkt te houden van extraverten. Zij delen hun mening, springen naar voren en zijn ‘lekker open’: precies wat de maatschappij nodig heeft. Of ligt het zo simpel nog niet?

Van introverten wordt wel eens gedacht dat zij ‘zielig’ op de achtergrond staan. Ze zijn er wel, maar omdat ze niet zo snel hun mond openen en hun mening minder luid verkondigen, kan het soms lijken alsof ze er minder bijhoren. Mylene (18) werd van jongs af aan een introvert genoemd, waar ergens wel een kern van waarheid inzat. Ze was vaak stil, gaf haar mening niet zo snel en trok zich snel in een hoekje terug. Wat haar omgeving niet wist, is dat haar mond op springen stond! Ze wilde haar mening en haar woorden van de daken afschreeuwen! Doordat me altijd verteld was dat ik een introvert was, is de kans om dat ook echt te doen haar echter ontnomen, vindt ze nu. 

Nu ze ouder wordt, laat Mylene het label introvert langzaam van zich afglijden. Makkelijk is dat niet- ze voelde zich misschien wel een beetje thuis in haar label. Langzaamaan voelt ze zich socialer worden en vindt ze het zelfs leuk om nieuwe vrienden te maken. Daarom opent ze nu wel haar mond: ‘voel je niet opgesloten in jouw label!!!!’ Oh how we love that! En daarom helpen we Mylene bij het opzetten van haar eigen column, want schrijven is altijd haar passie geweest. De aankomende maanden neemt Mylene je om de week mee in de wereld van introverten. Voor de één een feestje van herkenning, voor de ander een eye-opener. Hoe dan ook, volg haar column serie ‘Mylene op de Achtergrond’ om mee te gaan in haar verhaal.


Fase: uitvoering